A. de Jong
A. de Jong Inspiratie 26 feb 2019

Vegetarisch restaurant laat gasten eigen voedsel oogsten

Langzaam maar zeker krijgt de wereld door dat minder vlees eten bittere noodzaak in. Dus ontstaan er allerlei mooie initiatieven en komen mensen erachter dat vegetarische gerechten ook lekker kunnen zijn. Het vegetarische restaurant Shades of Green gaat een stapje verder. Hier oogsten gasten hun eigen eten voor extra beleving en bewustwording.

Vegetarisch restaurant Shades of Green

Shades of Green is een nieuw vegetarisch restaurant dat onderdeel is van het luxe resort Soneva Fushi. Het idee kwam van de Deense chefkok Carsten Kyster, die tijdens een rondreis door Azië ook het resort Soneva Fushi aandeed. Daar raakte hij naar eigen zeggen betoverd door een lunch die volledig bestond uit ingrediënten uit de bijgelegen biologische tuin. Nu, een jaar later, heeft hij hier Shades of Green geopend.

Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven

Zelf voedsel plukken en oogsten

Gasten van Shades of Green krijgen voor hun lunch of diner een tour door de enorme biologische tuin rondom het restaurant. Daar leren ze over de aanwezige soorten groenten, fruit en kruiden. Vervolgens oogsten en plukken ze zelf de ingrediënten die ze later op hun bord krijgen. De gasten verzamelen zich vervolgens rond een vuurplaats voor een aperitief, om vervolgens aan hun tafel onder een fruitboom plaats te nemen voor een zesgangendiner.

shades of green, vegetarisch restaurant, malediven

Het menu van Shades of Green – gebaseerd op de kleuren rood, geel en groen – wordt ieder seizoen gewijzigd. Chefkok en initiatiefnemer Carsten Kyster combineert de keukens van de Malediven en andere Aziatische landen met traditionele Scandinavische technieken. Het diner is verdeeld in zes gangen én categorieën: reiniging, rauw, crispy, graan, vuur en zoet. “Als mensen meer leren over eten en weten waar het vandaan komt, ontstaat er meer bewustwording. Bovendien smaakt alles lekkerder als je ervoor gewerkt hebt. Hopelijk inspireert dit andere restaurants”, aldus de chef.

Soneva Fushi is te vinden in Baa-atol, een door UNESCO beschermd koraalrif van de Malediven.

Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven
Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven
Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven
Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven
Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven
Soneva Fushi, shades of green, vegetarisch restaurant, malediven

Ook McDonald’s doet mee aan de vegetarische trend. Onlangs werd de eerste vegetarische Happy Meal gelanceerd.

Reageer op artikel:
Vegetarisch restaurant laat gasten eigen voedsel oogsten
Sluiten