A. de Jong
A. de Jong Inspiratie 22 feb 2019

Video: Steve Irwin op geboortedag geëerd met Google Doodle

Steve Irwin, ook bekend als The Crocodile Hunter, zou vandaag 57 jaar geworden zijn. Google eert hem daarom met een mooie Google Doodle. En terecht, want deze man is voor altijd een held.

Steve Irwin geëerd met Google Doodle

Steve Irwin was een Australische dierenkenner, dierentuinhouder, natuuronderzoeker, natuurbeschermer, documentairemaker en presentator. In Nederland werden zijn TV-shows uitgezonden op Discovery Channel en later ook op Animal Planet. Hij dook op krokodillen, greep slangen uit de bosjes en viste met zijn blote handen haaien uit de zee. Maar een pijlstaartrog, op papier een stuk minder gevaarlijk, maakte een einde aan zijn leven. Steve Irwin was overigens veel meer dan alleen die overenthousiaste krokodillenduiker. Zo zette hij zich op alle manieren in voor natuurbehoud en een beter klimaat. Deze Google Doodle vat zijn leven mooi samen.

Steve Irwin Google Doodle

Today the search giant Google shows Doodle about Steve Irwin in many countries. It is the 57th Birthday of Steve Irwin.

Talentvolle zoon

Steve Irwin trouwde in 1992 met Terri Raines uit Eugene (Oregon, Verenigde Staten). Ze kregen twee kinderen, Bindi Sue (24 juli 1998) en Robert Clarence (1 december 2003). Die laatste hield hij als baby een keer in zijn arm, terwijl hij met zijn andere hand een krokodil voerde. Daardoor kwam hij in opspraak, doordat de media hier bovenop doken. Later bood hij hier zijn excuses voor aan.

Hoe dan ook: de Robert is zijn vader achterna gegaan. Hij is ook de hele dag omringd door dieren, als is Robert vooral actief als fotograaf. Bekijk hier een paar foto’s van het de talentvolle Irwin.

Tijdens het 20-jarige bestaan van Google, verscheen er wel een heel bijzondere Google Doodle. Je kreeg de mogelijkheid om rond te neuzen in de garage waar het allemaal begon. Lees en bekijk hier meer.

Reageer op artikel:
Video: Steve Irwin op geboortedag geëerd met Google Doodle
Sluiten