Robert Kroes
Robert Kroes Inspiratie 29 dec 2018

Dit opblaasbare basketbalveld combineert street-art met sport

De ontwerpstudio ‘town and concrete’ staat bekend als pionier in de toepassing van opblaasbare objecten en heldere kleuren. Als je ontwerper Cyril Lancelin dan vraagt om iets creatiefs te doen met een basketbalveld, is succes gegarandeerd.

Opblaasbaar basketbalveld

Ontwerper Cyril Lancelin kreeg van Jérémie Nassir de vraag om voor het project ‘trajectoire art x basketbal‘ een kunstobject te maken van een basketbalveld. De ontwerper ging aan de slag en maakte een impressie van een basketbalveld met omheining waar niet alleen de spelers maar ook bezoekers de mogelijkheid krijgen om te spelen.

opblaasbaar basketbalveld

Hij ontwierp een basketbalveld met een omheining van rechthoekige en ronde objecten. Deze objecten zijn deels opblaasbaar en weergegeven in felle kleuren. Daarnaast zijn de objecten geometrisch geplaatst. De spelelementen zoals boarding, lijnen en zelfs de basketballen hebben door de kleuren en vormen een rol gekregen in het geheel. Terwijl de spelers zich op de kleurige mat uitsloven om de show te stelen, kunnen bezoekers van dichtbij genieten. Ze staan tussen het hek en de boarding door de openingen in de objecten de straatbasketballers te volgen. Bezoekers zijn nadrukkelijk uitgenodigd om de boarding als speeltuin te gebruiken.

opblaasbaar basketbalveld

Door vormen, lijnen en kleuren  met elkaar te combineren ontstaan ook de mooiste optische verrassingen. Zo zie je vanuit de lucht diverse patronen en vormen de zijkanten ook aparte patronen. Kortom, er is genoeg te zien en te beleven. Het leukste is dat er in 2019 een dergelijk basketbalveld wordt opgeleverd in Parijs en je dus live kunt genieten van dit even mooie als absurdistische ontwerp.

opblaasbaar basketbalveld

Commentaar van de ontwerper

Uiteraard lichtte Lancelin zijn ontwerp toe: ‘When producer Jérémie Nassir of trajectoire, art x basket asked me to think about a basketball art installation, I imagined the court as an immersive installation where the spectator plays as much as the player.’

opblaasbaar basketbalveld
opblaasbaar basketbalveld

Basketbal leidt vaker tot inspiratie

Het is zeker niet voor het eerst dat een basketbalveld de Fransen inspireert. Eerder zag je op Froot al deze en deze kunstzinnige basketbalvelden. Ook in Amerika zie je steeds vaker creativiteit op en rond het basketbalveld.

Reageer op artikel:
Dit opblaasbare basketbalveld combineert street-art met sport
Sluiten