Jelle van Es
Jelle van Es Inspiratie 28 okt 2018

De miniatuur-wereld van Tatsuya Tanaki is prachtig

De Japanner Tatsuya Tanaki had in 2011 een idee. Hij wilde elke dag op zijn website een afbeelding plaatsen, waarbij alledaagse gebruiksvoorwerpen worden gecombineerd met miniatuur poppetjes. De beste man houdt dat nu al zo’n zeven jaar vol en het is fascinerend om zijn werk te zien.

Het begon in 2011

In april van 2011 begon hij ermee. Eerlijk is eerlijk, als je zijn eerste foto’s vergelijkt met het latere werk, was het in het begin erg matig. Zijn eerste afbeelding is het onderstaande onduidelijke geheel, waarbij je wat poppetjes en beestjes ziet met een kalender die aangeeft welke dag het was.

Tatsuya Tanaki

Een jaar later zien we dat Tatsuya Tanaki het elke dag heeft volgehouden en zien we met deze afbeelding al een grote verbetering.

Tatsuya Tanaki

Na dat eerste jaar laat hij zijn datum duiding achter zich en zien we dat hij ook echt speelt met de voorwerpen en de manier hoe de poppetjes daarmee omgaan.

Tatsuya Tanaki

Sinds dit jaar zien we dat de foto’s alleen maar beter en beter worden en maken we sprongetje naar de foto’s die hij de laatste weken heeft gemaakt. Het is echt een fascinerend geheel geworden en het is de moeite waard om zijn werk te bekijken. Ook is zijn werk regelmatig te zien in verschillende tentoonstellingen, maar die zijn tot nu toe alleen maar in Japan geweest. Naast stilstaande foto’s, speelt hij soms ook met video’s, zoals je hieronder ziet.

Return Match

Uploaded by 田中達也 on 2018-10-11.

Hieronder nog een paar voorbeelden van de toffe dingen die hij heeft gemaakt.

Reageer op artikel:
De miniatuur-wereld van Tatsuya Tanaki is prachtig
Sluiten