A. de Jong
A. de Jong Inspiratie 3 dec 2018

He’s Virgil van Dijk: ode van Liverpool in de vorm van een lied

Virgil van Dijk is een held. Na het weggeven van zijn trainingsjasje aan een bibberend meisje en het troosten van een rouwende scheids kan hij in Nederland niet meer stuk. Maar ook in Liverpool wordt hij op handen gedragen. Zijn heroïsche status blijft alleen maar groeien. De fans van Liverpool hebben al een speciaal nummer voor hem, met een tekst van songwriter Jamie Webster. Kippenvel.

Nu al een legende in Liverpool

Virgil van Dijk bouwde zijn carrière rustig op. Via FC Groningen en het Schotse Celtic belandde de ijzig kalme verdediger uit Breda in de Premier League. Bij Southampton groeide hij uit tot een van de sterkste spelers in Engeland. Een grote transfer kon dan ook niet uitblijven. Liverpool nam hem eind 2017 over voor 84,5 miljoen euro. Nog nooit was er zoveel geld voor een verdediger en een Nederlandse voetballer betaald. Hoge verwachtingen dus, die direct werden waargemaakt.

Tijdens zijn debuut, een wedstrijd in de FA Cup tegen aartsrivaal Everton, kopte Virgil van Dijk 6 minuten voor tijd de winnende goal binnen. Een paar maanden later speelde hij de finale van de Champions League en inmiddels is hij de rots in de branding van het Liverpool van Jörgen Klopp, dat zich kan meten met de absolute wereldtop. Gisteren speelde Liverpool weer tegen aartsrivaal Everton, nu in de Premier League. De wedstrijd had een krankzinnig slot. In de 95e minuut scoorde Divock Origi de beslissende 1-0 uit de rebound van een mispeer van Vigil van Dijk, die toevallig op de lat belandde. Anfield Road barstte uit haar voegen, de fans maakten zich op voor een lange avond in de pub met bier en liederen.

Mike Pendleton on Twitter

Baker Street experiment continues – Merseyside Derby edition, with an unbelievable Liverpool winner by Origi… EXHIBIT L: “It’s awkward…and it bounces off the crossbar, AND INTO THE NET!!!” https://t.co/cYGv9eQHME

Calm as you like, he’s Virgil van Dijk

Het mooiste lied van dit moment is gericht aan de aanvoerder van het Nederlands Elftal. Virgil van Dijk is uitgegroeid tot een legende. Hard, fair, dapper, sterk en bescheiden; daar houden ze van in Liverpool, waar een persoonlijk lied de ultieme ode is.

Virgil Van Dijk Song in Paris aBossNight | LFC Chants

All credit for this video goes to aBossNight, Jamie Webster and @kopite096 on twitter for this video, I do not own this Thanks for watching, if you enjoyed please leave a like and subscribe Comment what you thought of the video and any suggestions for future vids, cheers My twitter: twitter.com/lfcsamwd Most popular videos: https://www.youtube.com/watch?v=tMJ5Hl9txcI&t=11s https://www.youtube.com/watch?v=63VbCznnEho&t=20s https://www.youtube.com/watch?v=LLXCZ6K9hlU&t=108s

Tekst van Jamie Webster

Het liedje is geschreven door Liverpool-songwriter en fan Jamie Webster. De tekst van het liedje is even simpel als raak en klinkt nergens zo mooi als in Liverpool. In de onderstaande video zie je hoe Jamie Webster het liedje opdraagt aan een recent overleden vriend van hem, die groot fan was van Liverpool en Virgil van Dijk.

He’s our centre half
He’s our number 4!
Watch him defend
And we watch him score…
He can pass the ball
Calm as you like…
He’s Virgil van Dijk
He’s Virgil van Dijk

Jamie Webster performs the new Virgil Van Dijk song as tribute to his recently passed friend

Lfc supporter and singer Jamie Webster performing new Van Dijk song

Hier zingt hij het liedje in de kleedkamer van Liverpool, ook mooi.

De zingende traditie van Liverpool

Nergens ter wereld vind je zulke voetbalfans als in Liverpool. Onvoorwaardelijke steun, ultieme saamhorigheid en vooral ook prachtige liederen. Hoe kan het ook anders in de stad van John Lennon en Paul McCartney. De zingende traditie bestond al in de jaren 60, toen het publiek van Liverpool uit volle borst complete liedjes van The Beatles zong. Maar we kennen natuurlijk ook allemaal You Never Walk Alone van Gerry & the Pacemakers. Minder bekend is het nummer over Fernando Torres, die van 2007 tot en met 2011 voor de club speelde. Let ook hier op de creatieve tekst. Dit is onze top 3 Liverpool songs, al is het nu natuurlijk een top 4 met He’s Virgil van Dijk op één.

1. You never Walk Alone

Bijna nog nooit uit vollere borst gezongen dan tijdens het afscheid van clubicoon Steve Gerrard. Hou het hierbij maar eens droog.

Steven Gerrard walks onto Anfield pitch for final time to an amazing response from fans

Watch Steven Gerrard take to the Anfield pitch for the last time as a Liverpool player. Gerrard was given a guard of honour, and looked emotional as the crowd sang You’ll Never Walk Alone.

2. The Beatles

The Anfield Kop in the 1960s sings The Beatles

Anfield sings the Beatles. The Kop Anfield 1964

3. Fernando Torres

fernando torres song with lyrics

fernando torres song with lyrics enjoy

Check ook deze 21 hilarische reacties na Duitsland – Nederland, de wedstrijd waarin Virgil van Dijk in de laatste minuut de gelijkmaker maakte.

Reageer op artikel:
He’s Virgil van Dijk: ode van Liverpool in de vorm van een lied
Sluiten