A. de Jong
A. de Jong Hotspots 27 jul 2018

Afrikaanse deuntjes, soul, disco en funk op gratis festival bij Kunsthal in Rotterdam

Bij het museum De Kunsthal in Rotterdam wordt deze zomer (van 1 juli tot en met 5 augustus) iedere zondag een zomers buitenfestival georganiseerd. En we kunnen je vertellen dat de sfeer daar perfect is. Lekker eten, dansen en gezellige mensen. Komende zondag (29 juli) wordt het zomerser dan zomers met Afro-Caribische deuntjes, soul en de Afrikaanse funk, disco en house die je misschien kent van L’Afrique Discothèque.

Kunsthal Live op Zondag: All You Can Art

Live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art: dat is kort gezegd Kunsthal LIVE OP ZONDAG. Je kunt Kijken, luisteren, feesten en dansen en meedoen met All you can Art, waar je jouw passie voor cultuur tijdens een van de instaptours kunt ontdekken. Het zomerse buitenfestival in het Museumpark vindt van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

kuntshal live op zondag, zomers buitenfestival, festival

Afro-Caribische deuntjes van Kuenta i Tambu (KiT)

Op zondag 29 juli staat de percussieband Kuenta i Tambu (KiT) voor je klaar om je te laten swingen en springen. Kuenta i Tambu, wat verhalen en drums betekent in het papiaments, is geïnspireerd door traditionele Afro-Caribische muziek van Curaçao en elektronische dance en fuseert deze genres tot het moderne ‘Tambutronic’.

KiT maakt naast drums en conga’s veelvuldig gebruik van instrumenten als cajon, pandeiro, chapi en kachu en is daarmee een favoriet op vele internationale muziekfestivals.

Soul van Lady Shaynah

Voordat Kuenta i Tambu losbarst, kun je genieten van een soulvol optreden van singer/songwriter Lady Shaynah. Als dochter van twee professionele muzikanten werd muziek (van onder meer Stevie Wonder en Marvin Gaye) haar met de paplepel ingegoten. De winnaar van de Music Matters Award bracht in 2015 haar debuut EP ‘DARE’ uit en stond onder andere op het North Sea Jazz Festival. Lady Shaynah neemt je mee in haar wereld van funk, soul en jazz.

Afrikaanse funk, disco, afrobeat en house van LOKA

De draaitafels worden deze zondag bediend door de boys van LOKA. Het Rotterdamse collectief van muziek- en kunstliefhebbers is voornamelijk bekend van hun feest L’Afrique Discothèque waar verschillende stromingen van Afrikaanse muziek centraal staan. Deze zondag dans je op hun persoonlijke selectie van Afrikaanse funk, disco, afrobeat en house.

Reageer op artikel:
Afrikaanse deuntjes, soul, disco en funk op gratis festival bij Kunsthal in Rotterdam
Sluiten