Kunstenaar bouwt bekende logo’s om tot wapens

Een goed logo kan een succesvol wapen zijn in de strijd van commercie. De herkenbaarheid ervan zorgt er voor dat consumenten bij het zien van het logo er gelijk een gevoel bij hebben en het willen gebruiken. Maar je kunt het idee van het wapen ook letterlijk nemen. Dat is hetgeen dat de kunstenaar Tom Galle heeft gedaan. Hij pakte een aantal wereldbekende logo’s en veranderde dit naar gevaarlijke wapens.

Logo’s van bedrijven als wapens

Nu weten we dat het bezoeken van de McDonald’s op lange termijn gevaarlijk kan zijn. Te veel fastfood is simpelweg niet verstandig voor het gezonde lichaam. Maar wat nou als je met goudgele M op straat een gevecht kan aangaan? Dan krijg je het onderstaande voorbeeld.

wapens mcdonalds
wapens mcdonalds

Ook Nike is een bekend logo dat je altijd herkent. Maar als je kijkt naar de vorm, dan oogt het puntje behoorlijk scherp. En als je er een mes van maakt, dan kun je er zo iemand mee neersteken. Voortaan bij elk feestje bij de deur dus even de schoenen controleren of het Nike-logo niet stiekem loslaat.

nike wapens
nike wapens

Het derde voorbeeld van een logo dat gebruikt kan worden als wapen is Facebook. De welbekende f kan volgens de maker perfect gebruikt worden om om te zetten naar een koevoet. In games is dat vaak het beginwapen als je een shooter speelt (hallo Half-Life!). Mooie metafoor: Facebook die inbreekt op je privacy, terwijl jij de Facebook-koevoet gebruikt om ergens in te breken.

Het laatste voorbeeld is er één waarover je wellicht als kind fantaseerde. Het klassieke Mercedes-logo als een ninja-werpster. Het rondje waarin de werpster zit is er enkel te versiering. Haal je dat rondje weg, dan heb je een werpster met drie dodelijke punten. Je moet dan alleen nog even leren om dat te gooien zonder jezelf volledig open te snijden en je bent klaar.

mercedes wapens
mercedes wapens

Check ook deze bekende logo’s van grote merken, maar dan duurzamer (ja dat kan).

Reageer op artikel:
Kunstenaar bouwt bekende logo’s om tot wapens
Sluiten