Jelle van Es
Jelle van Es Inspiratie 20 jan 2019

Japanse boomtopkunst is het resultaat van een halve eeuw werk

Japan is een land dat vele gezichten kent. Het is een land waarin men veel respect voor elkaar heeft, waarbij harmonie met de natuur en de dieren belangrijk is. Het is ook een land waar de bewoners in de avonduren van een drankje houden en dan tot de late uren doorgaan. En het is een land waar men veel geduld heeft. Dat is terug te zien op deze boomtopkunst die is ontdekt in de Japanse prefectuur Miyazaki.

Japanse boomtopkunst als een soort graancirkels

Het doet een beetje denken aan graancirkels, maar dan van bomen. Buitenaardse wezens hebben er echter niks mee te maken. Na het ontdekken van deze boomcirkels is men de archieven ingedoken en kwam men terecht bij een document uit 1973 van het Japanse ministerie van landbouw, visserij en bosbeheer. Daaruit blijkt dat een gebied in de buurt van Nichinan City werd aangeduid als een plek waar een experimenteel bos kon worden neergezet. Eén van de experimenten die destijds werden gehouden was om te kijken wat er gebeurde met de boomgroei wanneer ze dicht of verder van elkaar werden geplant.

Japanse boomtopkunst

Het resultaat daarvan lijkt te zijn dat de bomen die het dichts bij elkaar zijn gepland het minst goed zijn gegroeid en de buitenste bomen juist het beste. Als gevolg daarvan heb je dus van bovenaf echte boomtopkunst.

Japanse boomtopkunst

Het oorspronkelijke plan was om deze bomen binnen vijf jaar te kappen voor de houtproductie. Maar er gaan nu stemmen op om voor deze cirkels een uitzondering te maken. En eerlijk gezegd is daar wel wat voor te zeggen, want het ziet er van boven af echt heel erg tof uit. Mocht je zelf ooit naar Japan gaan en willen weten waar je deze cirkels kunt vinden, dan vind je hier de Google Maps-locatie. Er daadwerkelijk komen lijkt lastig te worden, omdat de wegen niet echt in de buurt zijn.

Check ook deze 14 bomen met billen waar Kim Kardashian jaloers op zal zijn.

Reageer op artikel:
Japanse boomtopkunst is het resultaat van een halve eeuw werk
Sluiten