Jelle van Es
Jelle van Es Inspiratie 27 okt 2018

In Tokio kun je nu een biertje drinken samen met egels

Japan is het land van de onbegrensde mogelijkheden. Alles wat je denkt dat zou kunnen, kan er bijna. Zeker op het gebied van café’s zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Je kunt een drankje doen in een Maid café, waar je bediend wordt door schattige meisjes. Je kunt katten gaan aaien terwijl je koffie drinkt, genieten van een mooie uil terwijl je thee drinkt of een pinguïn rond zien waggelen terwijl je aan het avondeten zit. En in dat laatste geval kijken ze waarschijnlijk jaloers wanneer je een lekker rauw visje naar binnen werkt. Het nieuwste op dit gebied? Een café met egels.

Een waar café voor egels in Tokio

In het café heb je allemaal egels die daar lekker hun ding doen. Wat het extra speciaal maakt, is dat de beestjes leven in verschillende poppenhuizen. Zo kunnen ze lekker een dutje doen op een klein bedje of achter de bar kruipen. Je leest het goed. In Japan heb je egels achter de bar die een klein flesje Heineken achterover tikken.

egels café

Mocht je ooit naar Tokio gaan, dan kun je hier het café bezoeken. Het bevindt zich in de populaire wijk Shibuya, dus daar kom je sowieso als je de stad bezoekt.

egels café

Er zijn overigens tien verschillende poppenhuizen waar de egels zich kunnen vermaken. Overigens benadrukt de eigenaar dat de egels goed verzorgd worden. Zo mogen kinderen onder de twaalf jaar de beestjes niet aanraken en gaat het café pas in de middag open. En om acht uur gaat de bar dicht. Behalve op donderdag en vrijdag. Dan is de bar tussen zeven en tien uur open. De kans is dan ook groot dat de beestjes wat actiever zijn, omdat het nachtdieren zijn.

Als consument mag je een uur de bar in voor 2800 Japanse Yen, wat neerkomt op iets meer dan twintig euro. Daarbij mag je dan twee alcoholische drankjes nuttigen of oneindig veel frisdrank.

Reageer op artikel:
In Tokio kun je nu een biertje drinken samen met egels
Sluiten