Koud? Check deze 24/7 livestream van ijsberen in Canada

Het was afgelopen weekend koud. Ontzettend koud. Van de ene dag picknicken in het park met een fris zonnetje naar een gure wind waar je U tegen zegt. Brrr. Het lijkt erop dat daar de komende week niet snel verandering in gaat komen. Tijd voor ijsberen!

Ijsberen livestream

Tijd voor wat maatregelen dus! Je kunt natuurlijk alvast deze gave Super Mario-sloffen bestellen, of onder dertig kleedjes op de bank gaan zitten. Wij kiezen er dit keer echter voor om de kou gewoon te omarmen. En hoe kun je dat nu beter doen dan met ijsberen?

Jazeker, we hebben weer een fascinerende livestream te pakken. Dit keer gaat het om een livecam van Explore.org. De camera is 24/7 gericht op het verblijf van de ijsberen in Wapusk National Park, in Canada.

Voor meerdere perspectieven klik je hier.

Tundra Buggy Lodge – North powered by EXPLORE.org

A train of Tundra Buggies in Canada’s Wapusk National Park is the perfect place to see a polar bear up close. Watch live and learn more about this incredible species on Explore.org @ https://goo.gl/ryGuu. EXPLORE is the largest live nature cam network on the planet. We bring nature to you, raw, unscripted, and unedited.

Weinig is rustgevender dan een groep slapende ijsberen. Maar vergis je niet, want de logge beesten kunnen ook flink spelen. En hoe! Het is een beetje Big Brother, maar dan een stuk minder plat en meer zen. Wat wil je nog meer in deze koude tijden?

Als je toch uren naar ijsberen gaat staren, dan kun je net zo goed wat opsteken. Vijf dingen die je nog niet wist over het bijzondere diersoort:

  1. Ijsberen zijn zwart, niet wit, onder hun dikke vacht
  2. Ijsberen kunnen dagenlang constant zwemmen
  3. Een ijsbeer weegt evenveel als tien volwassen mannen
  4. Ze ruiken hun prooi al van een kilometer afstand
  5. In 2050 is het aantal ijsberen met 30 procent afgenomen

Check vooral even de site van het WWF, waar je van alles kunt lezen over de witte (maar stiekem zwarte) vrienden. Check ook deze zeeschildpad, die door een optische illusie op een volwassen vrouw lijkt.

Reageer op artikel:
Koud? Check deze 24/7 livestream van ijsberen in Canada
Sluiten