A. de Jong
A. de Jong Hotspots 21 dec 2018

Alpaca Expo met 150 alpaca’s komt naar Nederland

2019 wordt het jaar van de Nederlandse fans van alpaca’s. Zowel in Drachten als Boekel vindt een enorme Alpaca Expo plaats. En daar wil je bij zijn.

Alpaca Expo Benelux in Nederland

Tijdens de Internationale Alpacashow, die officieel Alpaca Expo Benelux heet, worden 150 alpaca’s in verschillende klassen gekeurd. De dieren komen uit zowel uit Nederland als uit andere landen. In diverse ronden wordt toegewerkt naar kleurkampioenen en de uiteindelijke Grand Champion van de show. Daarnaast is er de Nakomelingen klasse. Hierin zullen hengsten en merries worden gekeurd op hun nageslacht. Kort samengevat: jij kunt de hele dag door een overvloed aan alpaca’s wandelen.

alpaca expo benelux, alpaca show, drachten, boekel

Internationale Alpacashow in Drachten en Boekel

De Alpaca Expo Benelux vindt plaats in zowel Drachten als Boekel. 3 februari kun je de pluizige dieren bewonderen in Drachten, op 10 maart is het de beurt aan Boekel. Keuze uit het noorden of zuiden des lands, dus. De entree bedraagt 3 euro, maar kinderen tot en met 12 jaar komen er gratis in. Meer informatie vind je op de website van de Alpaca Association Benelux. Mocht je zelf trouwens een alpaca hebben, dan kun je je nog inschrijven voor de keuring.

De Alpaca Kalender 2019

We zeiden het al: 2019 wordt het jaar voor de fans van deze kameelachtige dieren, die zo geweldig onnozel of juist schattig kunnen kijken. Er is namelijk een heuse Alpaca Kalender 2019 gemaakt. Bekijk hier de prachtige foto’s van de dieren, die voor de kalender in menselijke situaties zijn gefotografeerd.

Reageer op artikel:
Alpaca Expo met 150 alpaca’s komt naar Nederland
Sluiten