A. de Jong
A. de Jong Inspiratie 4 apr 2019

Go Short: ode aan diversiteit met 369 korte films in Nijmegen

De elfde editie van Go Short – International Film Festival Nijmegen is van start gegaan. Met 369 korte films en een ijzersterke competitie toont het festival opnieuw dat de korte film een diversiteit aan verhalen en filmmakers laat zien die uniek is. Tot en met zondag 7 april staat Nijmegen in het teken van de korte film en doen honderden nationale en internationale filmmakers de stad weer aan.

Go Short: de jaarlijkse ode aan diversiteit in Nijmegen

Het centrale thema is Happiness, een term die juist in de korte film vanuit alle perspectieven wordt beschouwd. De verhalen zijn intiem en liggen dicht bij de leefwereld van de makers én de bezoekers. Anders dan bij grote Hollywood-producties is de korte film wars van stereotypen en commerciële belangen. Ook de verhouding vrouwelijke en mannelijke regisseurs is nooit een discussiepunt. Tijdens de opening toonde Go Short gisteravond vier films, waaronder de experimentele animatiefilm KIDS van Michael Frei, die op een simpele maar rake manier de maatschappij een spiegel voorhoudt.

KIDS Teaser

This is “KIDS Teaser” by Michael Frei on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

European Film Awards

Winnaars van Go Short kwalificeren zich direct voor de Oscars en de BAFTA en vanaf dit jaar mag de internationale vakjury tevens een kwalificatie voor de European Film Awards voordragen. Ook presenteert het filmfestival twee gloednieuwe competities: de beste recente videoclips strijden om Best Dutch Music Video of Best International Music Video. De Virtual Reality films maken kans op Best VR Film.

Tickets en programma

Tickets voor het hét korte-filmfestival van Nederland zijn hier te koop. Een filmblok met verschillende korte films bezoek je voor de prijs van een bioscoopkaartje. Het volledige programma, informatie én inspiratie vind je op de website van Go Short.

Go Short 2019 Trailer

Go Short 2019 brings you a world of stories about fighters, strugglers, rebels, lovers, loners, winners and failures. Not so everyday stories of everyday people packed in an awesome and diverse program. WE ARE NOT A SINGLE STORY. See you in Nijmegen 3-7 April.

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al meer dan 10 jaar zet Go Short zich in om jonge talentvolle filmmakers een podium te bieden waarop ze zich ontwikkelen, een netwerk opbouwen en hun films aan een breed publiek tonen. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat ieder jaar begin april plaatsvindt (in 2019 van 3 t/m 7 april) en zo’n 19.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers. Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.

Check ook Kitbull, een tranentrekkende Pixar shortfilm over de vriendschap tussen een kat en hond.

Reageer op artikel:
Go Short: ode aan diversiteit met 369 korte films in Nijmegen
Sluiten