Jelle van Es
Jelle van Es DIY 12 jan 2019

Zo maak je een ‘papieren vliegtuigje’ van 3 meter

Het vouwen van een papieren vliegtuig is iets dat je op de basisschool leert en het blijft je hele leven leuk. Heerlijk om op een druilerige dag aan je neefjes te leren. Het klassieke papieren vliegtuigje was voor de Youtuber ‘The Q’ inspiratiebron om zijn eigen versie te maken. Maar dan wel eentje met een lengte van meer dan drie meter. En hij werkt ook nog eens!

Het ‘papieren’ vliegtuig van meer dan drie meter

Papieren zetten we hier tussen haakjes, omdat er gebruik is gemaak van polystreen. Dat is een licht materiaal dat onder andere gebruikt kan worden voor plastic bekertjes. Het is een stuk lichter dan papier, terwijl het ook goed stevig gemaakt kan worden. In de onderstaande video zie je hoe de creatieveling het klassieke model van het papieren vliegtuigje gebruikt om zijn eigen variant te maken. En vervolgens ook kijkt hoe het ding in de praktijk werkt.

DIY Giant 122 inches Flying Paper Airplane

DIY Giant 122 inches Flying Paper Airplane In today’s video I want to show you quite unusual project – giant paper airplane. Actually, it was made from expanded polystyrene, but all measurments are from regular paper airplane, so technically, it can be called paper 🙂 The longest flight was about 100 meters, but it can be easily extend if you find higher mount.

En wat blijkt? De proef is een succes. Hij gaat een paar vluchten mee op een mooie zomerse dag. Uiteindelijk wist de maker het vliegtuig een afstand van meer dan honderd meter te laten afleggen. Dus als je deze zomer even niks te doen hebt, dan is dit een mooi project. In de video legt hij uit hoe je zo’n ‘papieren vliegtuigje’ van 3 meter maakt.

Reageer op artikel:
Zo maak je een ‘papieren vliegtuigje’ van 3 meter
Sluiten