Deze street-art in India heeft zonlicht nodig voor het effect

De street-artist Daku heeft onlangs een indrukwekkend stuk streetart in het Indiaanse plaatsje Panjim, Goa geinstalleerd. Bveon de straat heeft hij een installatie geplaatst met daarop witte letters. Als de zon dan schijnt, dan zorgen de schaduwen van de letters voor teksten op de grond en kun je terwijl je door de straat loopt geïnspireerd raken.

Toffe street-art in India

De teksten die je dan op de grond ziet, gaan over tijd. Het zijn allemaal Engelse uitspraken over tijd, zoals dat dingen tijd kosten, dat tijd nu is, of dat tijd je dingen leert. Wat het geheel nog extra diepgang geeft, is dat je het geheel maar op een bepaalde tijd op een zonnige dag kunt lezen. Wanneer de zon op of onder gaat, dan zorgt de andere positionering van de zon er voor dat je het niet goed kunt lezen. In de onderstaande Instagram time lapse zie je hoe de tekst na verloop van tijd beter of moeilijker leesbaar is.

Dit bericht bekijken op Instagram

#timelapse of #time @startindia @serendipityartsfestival 🎥 @pranavgohill @jay_nu

Een bericht gedeeld door Offical DAKU Page (@daku156) op

Daarnaast hebben we ook een aantal stilstaande foto’s van hoe het geheel oogt wanneer de zon mooi bovenaan de hemel staat.

Reageer op artikel:
Deze street-art in India heeft zonlicht nodig voor het effect
Sluiten