Duiken in een rolstoel? Sue Austin doet het gewoon

Wie in een rolstoel zit, is beperkt in wat hij of zij dagelijks kan doen. Een trein instappen is bijvoorbeeld niet makkelijk en een trap oprijden gaat ook wat lastiger. Dat wil echter niet zeggen dat je niks meer kan. Dat is althans de boodschap die de Britse artiest Sue Austin wil uitdragen. Zij gebruikt haar rolstoel als een eye-opener met wat je allemaal kan doen. In 2012 kreeg ze de opdracht om met de komst van de Paralympische spelen mensen te inspireren. En zo creëerde zij haar Creating the Spectacle! Een project dat liet zien wat je kan, zoals je rolstoel gebruiken om te gaan duiken.

In je rolstoel duiken

In de vide zoals je die hieronder kunt bekijken zie je hoe zij met haar rolstoel in het water danst en de onderwaterwereld verkent. Het is een prachtig geheel. Het is gefilmd in de buurt van Sharm el Sheik in Egypte, waardoor ze waarschijnlijk ook kon genieten van het warme water.

‘Creating the Spectacle!’ Online – Part 1 – Finding Freedom.

‘Creating the Spectacle!’ Online – Part 1 – Finding Freedom. **PART 2 is now available to view at http://wearefreewheeling.co.uk/?location_id=1849 and features the Paralympic torch – a special commission from LOCOG shown at the Paralympic Flame Festivals.** ‘Creating the Spectacle!’

Naast het feit dat ze gebruik maakt van een zuurstoffles om onderwater te kunnen ademen, zit ze met een mooie zomerwerk in haar rolstoel. Deze stoel maakt gebruik van een soort finnen om mee te navigeren en wordt aangestuurd door propellers die door een batterij worden aangedreven. Hierdoor kan ze zonder al te veel moeite rond ‘zwemmen’ en op die manier anderen met haar video te inspireren. Zo gaf zij onder andere een inspirerende Ted Talk.

rolstoel
rolstoel
rolstoel
Reageer op artikel:
Duiken in een rolstoel? Sue Austin doet het gewoon
Sluiten