Jelle van Es
Jelle van Es Inspiratie 18 nov 2018

Game-klassieker MediEvil krijgt tweede leven op PlayStation 4

Bijna 25 jaar geleden kwam er een spelcomputer op de markt die er voor zorgde dat gamen een groter publiek aansprak. We hebben het hier over de gouden grijze PlayStation, die in 1994 verscheen. Voor het eerst werden er CD’s gebruikt om games te laten afspelen en dat in combinatie met de kracht van de console zorgde er voor dat games er een stuk beter uit kwamen te zien.

Met de komst van de spelcomputer maakten we kennis met populaire franchises zoals Metal Gear Solid, Resident Evil, Gran Turismo, Crash Bandicoot en Tekken. Er zijn echter ook een aantal cultklassiekers verschenen. Eén daarvan krijgt nu een tweede kans in de vorm van de MediEvil remake.

MediEvil keert terug

MeiEvil draait om Sir Daniel Fortesque, die dacht lekker te kunnen genieten van het hiernamaals, maar opeens weer tot leven wordt gewekt. Daarbij ziet hij een wereld met heel wat vervelende wezens. En wat doe je dan? Je pakt je zwaard en gaat er op los. Je wilt het rijk namelijk wel op een goede manier achterlaten. De tovenaar Zarok moet daarvoor worden uitgeschakeld.

MediEvil – Announce Trailer | PS4

Completely remade from the grave up! MediEvil follows the story of Sir Dan, an unlikely champion who met an unfortunate end on the field of battle. He receives a chance at redemption when his nemesis, the evil sorcerer Lord Zarok, accidentally resurrects him 100 years after that fateful day.

De game kwam oorspronkelijk in 1998 uit en is niet echt een game die vele miljoenen exemplaren verkocht. Maar zij die de game gespeeld hebben, waren er wel enthousiast over. De remaster van de game wordt uiteraard voorzien van betere graphics en muziek. De game MediEvil moet volgend jaar uitkomen en verschijnt dan exclusief voor de PlayStation 4.

Heb je liever een ietwat klassiekere ervaring? Dan is de PlayStation Classic wellicht interessant. Deze komt over een paar weken uit en is een kleine PlayStation met iets van twintig games die er gelijk op staan. Daarbij zit onder andere de klassiekers Final Fantasy VII, Metal Gear Solid, Resident Evil en Destruction Derby. De spelcomputer is nu te koop voor iets meer dan 100 euro.

Reageer op artikel:
Game-klassieker MediEvil krijgt tweede leven op PlayStation 4
Sluiten