Robert Kroes
Robert Kroes Inspiratie 19 dec 2018

Video: spontane Beatles-reünie met Ron Wood van de Rolling Stones

Beatles-legende Paul McCartney toert momenteel met zijn Freshen Up Tour over de wereld. Het concert dat hij op 16 december in de O2-Arena in Londen gaf, is nu al historisch door een unieke reünie van The Beatles, waar ook een Rolling Stone spontaan aan meedeed. Aan de hand van foto’s en filmpjes van fans en McCartney’s dochter Stella vertellen we je het verhaal van de avond waarop muziekgeschiedenis geschreven werd. Paul McCartney, Ringo Star en Ron Wood op één podium!

Paul McCartney en zijn Freshen Up Tour

Om zijn vijftigste solo-album Egypt Station te promoten, is de legendarische Beatle Paul McCartney weer op tournee. Afgelopen weekend speelde hij de O2-Arena in Londen plat met een set van liefst veertig nummers. Naast songs van zijn nieuwe album maakte hij met andere nummers een muzikale tijdreis door zijn carrière. Dit maakte de avond voor de fans al bijzonder.

Paul onstage tonight at The O2 in London with @ringostarrmusic and @ronniewood Final show of the year #freshenuptour

120.1k Likes, 1,523 Comments – Paul McCartney (@paulmccartney) on Instagram: “Paul onstage tonight at The O2 in London with @ringostarrmusic and @ronniewood Final show of the…”

De dochter van Paul McCartney deelde voor, tijdens en na afloop van het concert diverse foto’s van beroemdheden die het concert bijwoonden. Overigens waren er veel meer beroemdheden dan er op de foto staan. Zo spotten fans onder andere: Roger Daltrey (The Who), Chris Martin (Coldplay), Harry Styles, Spice Girl Geri Halliwell en de weduwe van ex-Beatle George Harrison, Olivia. De meeste aandacht ging echter uit naar de aanwezigheid van Ron Wood en ex-Beatle Ringo Starr.

Emma Thompson a couple of Beatles a stone and moi… kick ass tonight dad x Stella

88.6k Likes, 1,208 Comments – Stella McCartney (@stellamccartney) on Instagram: “Emma Thompson a couple of Beatles a stone and moi… kick ass tonight dad x Stella”

The Beatles en Ron Wood schrijven muziekgeschiedenis op één podium

De fans wisten natuurlijk van niets en er ontstond rumoer in het stadion toen Ringo Starr gespot werd. Het rumoer zwol aan toen even later ook Stones-gitarist Ronnie Wood in het publiek ontdekt werd. Langzaam beseften de fans dat er iets heel bijzonders te gebeuren stond. Tijdens de toegift (let wel, na veertig nummers), was het zo ver. Paul McCartney zette de Beatles-klassieker Get Back in en als vanouds zat Ringo Starr ineens achter de drums. Zo ontstond een spontane Beatles-reünie. Als toegift op de toegift stapte Ronnie Wood het podium op om mee te spelen. Voor alle fans die het gemist hebben, hieronder zie je de unieke beelden.

Paul McCartney Ringo Starr Ron Wood – Get Back (London 2018)

Uploaded by Daniel Montanher on 2018-12-16.

Bekijk ook deze twintig zeldzame backstage foto’s van The Beatles.

Reageer op artikel:
Video: spontane Beatles-reünie met Ron Wood van de Rolling Stones
Sluiten