Jelle van Es
Jelle van Es Kunst 6 apr 2019

Nostalgie: de vintage ‘video game art’ van Richard Lotf

De jaren negentig was een prachtige tijd om op te groeien. Er kwamen verschillende grote films uit, qua games was het een gouden periode en ook op televisie was er genoeg te beleven. Het was een tijd waarbij je wereld nog redelijk klein was en je games moest ontdekken van horen zeggen. En je kon dromen van wat de toekomst zou brengen. De artiest Rachid Lotf heeft zich door deze periode laten inspireren en heeft een aantal fantastische kunstwerken gemaakt.

Nostalgische video game art van Richard Lotf

In de verschillende artworks zie je odes aan games, films en cultuur uit de jaren negentig. Denk daarbij aan dingen als Star Wars, Sailor Moon, de klassieke Game Boy, The Turtles, Tomb Raider, de Tamagotchi, Space Jam, Pokémon, Friends, The Simpsons, Jurassic Park, Silent Hill en Final Fantasy VII. En ga zo maar door. De kunst is zeer gedetailleerd en hoe langer je er naar kijkt, hoe meer mooie dingen je ontdeekt. Het is heerlijk nostalgisch en als je in de periode bent opgegroeid, zul je veel herkennen.

Het werk kun je uiteindelijk ook aanschaffen in de shop van Lotf zelf en is niet eens belachelijk duur. Bezoek hier die shop om te zien wat je zoal kunt scoren. Hieronder een aantal kleinere afbeeldingen van het werk wat hij tot nu toe heeft gemaakt.

video game art

Check ook deze 26 modetrends uit de jaren 90, gevormd door subculturen.

Reageer op artikel:
Nostalgie: de vintage ‘video game art’ van Richard Lotf
Sluiten