A. de Jong
A. de Jong Kunst 2 jan 2019

Alle Vincent van Gogh schilderijen op één poster

Onze favoriete canvas posters zijn die van Curious Charts. Die zijn namelijk mooi en informatief. Als mensen bij je op bezoek komen en je hebt een poster van Curious Charts in huis, ben je ze het eerste half uur kwijt. Nieuw: de visuele taxonomie van Vincent van Gogh, een rangschikking van al zijn schilderijen.

Alle Vincent van Gogh schilderijen op één poster

Vincent van Gogh schilderde in zijn leven bijna 900 meesterwerken, waarvan je een groot deel vast al hebt gezien. De Nederlandse grootmeester focuste zich in zijn leven op een groot aantal onderwerpen, waaronder zelfportretten, bloemen, tarwevelden en sterrennachten. Alle schilderijen zijn nu gerangschikt op onderwerp. Voor een schijntje heb je ze allemaal aan de muur. Via deze website kun je de poster vast vooruit bestellen.

vincent van gogh, visuele taxonomie, wall chart

De Amerikaanse designer Timothy Sanders en zijn vrouw Aurélia hebben de rangschikking op onderwerpen gemaakt onder de naam Visual Taxonomy of Van Gogh. Drie maanden zijn ze bezig geweest om alle schilderijen op onderwerp te groeperen in een Excel-bestand.

“Het was daarna nog best een werkje om te bedenken hoe ik al zijn schilderijen op een posterformaat zou krijgen, op een manier die de impact van Vincent van Gogh laat zien en tegelijkertijd ook opwindend is voor liefhebbers om te bekijken”, aldus Timothy Sanders. Op de poster staan onder meer 38 zelfportretten, 42 tarwevelden, 70 schilderijen van bloemen, 85 portretten van vrouwen en 44 portretten van mannen.

wall chart, vincent van gogh, 1, taxonomie
wall chart vincent van gogh 3, taxonomie

Meer canvas posters van Curious Charts

curious charts, visuele taxonomie, vincent van gogh, schilderijen
Reageer op artikel:
Alle Vincent van Gogh schilderijen op één poster
Sluiten