A. de Jong
A. de Jong Kunst 21 feb 2019

1.440 portretten komen tevoorschijn uit één inkttekening

Met een indrukwekkende dosis geduld en toewijding heeft kunstenaar Jake Fried een uniek kunstwerk gemaakt. Met één inkttekening als basis, bestaat Brain Wave, zoals het werk heeft, uit 1.440 portretten die samen een hypnotiserende video vormen.

Brain Wave: de 1.440 portretten van Jake Fried

Zes maanden lang heeft kunstenaar Jake Fried gedaan om precies dezelfde zwart-wit tekening opnieuw te bewerken, met inkt. Iedere bewerking heeft hij vervolgens ingescand in Photoshop en de tekening in volgorde gezet in een 60 seconden durende video met 24 frames per seconde. Dat heeft geresulteerd in het hypnotiserende Brain Wave.

Brain Wave

Brain Wave by Jake Fried 2019. Hand-drawn animation with ink and white-out. Sound design by the artist. “Brain Wave” is this week’s Staff Pick Premiere! Read more about it here: https://vimeo.com/blog/post/staff-pick-premiere-brain-wave http://inkwood.net instagram.com/jakejfried facebook.com/jakefriedanimation

De korte video is een verhaallijn gecentreerd rond een enkel, steeds veranderend gezicht en neemt de kijker mee door een breed scala aan emoties, houdingen en thema’s. “Als ik aan het werk ben, ontstaat er een inherente logica en ritme. Ik heb een instinct ontwikkeld om aan te voelen wanneer het volgende frame klaar is en ingescand kan worden”, aldus de kunstenaar.

Brain wave, jake fried, portretten, inkttekening, gifje

Brain Wave werd eerder deze maand vertoond op het Flat Earth Film Festival in Seyðisfjörður, IJsland.

Check ook deze conservenblikken, die zijn omgetoverd tot historische zelfportretten.

Reageer op artikel:
1.440 portretten komen tevoorschijn uit één inkttekening
Sluiten