A. de Jong
A. de Jong Kunst 8 jan 2019

In dit street-art kunstwerk zit duizend euro aan Bitcoin verstopt

Je las wellicht al eens eerder over Pascal Boyart, de slimme Franse kunstenaar die Bitcoins verdient met QR-codes in zijn street-art. Welnu, op de tiende verjaardag van de Bitcoin laat hij weer van zich horen met een geweldige street-art stunt.

Duizend euro aan Bitcoin verstop in street-art

Pascal Boyart heeft voor duizend euro aan Bitcoin verstopt in een nieuw street-art kunstwerk in Parijs. Het gaat om een herinterpretatie van La Liberté Guidant le Peuple, een kunstwerk dat Eugène Delacroix begin 19e eeuw maakte. Pascal Boyart heeft er alleen wat moderne elementen aan toegevoegd, zoals de inmiddels beroemde gele hesjes. Maar er zit dus ook voor duizend euro aan Bitcoin verstopt in de mural.

pascal boyart, bitcoin, street-art (

Het is de grote vraag hoe je het kunstwerk moet ontcijferen of waar een code te vinden valt. Daarover heeft Pascal Boyart niets prijsgegeven. Het enige wat de Franse kunstenaar als hint geeft, is dat de street art ergens in Parijs op een muur te vinden is en dat je er fysiek voor moet staan. Aan deze foto heb je bijna niets.

Wel kun je “een gedeelte oplossen” als je alleen de foto ziet, schrijft de kunstenaar op Instagram, waar hij bekendstaat als PBOY. In de betreffende Instagram-post, die je hieronder ziet, kun je de foto vanuit verschillende perspectieven afspeuren.

https://www.instagram.com/p/BsV9apHFAib/

Geld verdienen met Bitcoin

De kunstenaar is al een tijd lang geïntrigeerd door het idee om rechtstreeks contact te kunnen maken met zijn publiek en om geld voor zijn werk te ontvangen zonder tussenpersoon. Zo heeft hij in verschillende street-art kunstwerken van hem QR-codes verwerkt. Mensen met een smartphone en Bitcoin Wallet kunnen de QR-codes in zijn street-art scannen en vervolgens direct een donatie doen naar de Bitcoin Wallet van de kunstenaar. Lees hier meer.

pascal boyart, pboy, bitcoins, verdienen, street-art, kunstenaar, bitcoin

Wil je weten hoe de veelbesproken digitale munt nou precies werkt? Dan heb je niets aan de uitleg van kunstmatige intelligentie, al is die wel grappig.

Reageer op artikel:
In dit street-art kunstwerk zit duizend euro aan Bitcoin verstopt
Sluiten