A. de Jong
A. de Jong Kunst 3 aug 2018

Enorm ‘Stranger Things’ maïsdoolhof doemt op dankzij nieuwe zaaitechnologie

De première van Stranger Things mag dan vertraagd zijn tot de zomer van 2019, in Lafayette (Indiana) is de voorpret al begonnen. Landbouwbedrijf Exploration Acres heeft daar een maisveld omgetoverd tot een enorme poster van de populaire serie op Netflix, waarvan binnenkort ook een boekenserie verschijnt.

Stranger Things maïsdoolhof

Tim Fitzgerald, CEO van Exploration Acres, zegt dat idee ontstaan is uit liefde voor de serie. “Nadat ik vorig jaar de serie op Netflix in een keer uit heb gekeken, bedacht ik me dat ik andere fans een meeslepende ervaring kon bieden in een van onze maisvelden”, zegt hij op zijn website.

Exploration Acres on Twitter

Here it is! The 2018 Exploration Acres Stranger Things maze. 20 acres of #FieldsToDiscover. Open September 14, 2018 through October 28, 2018. Visit https://t.co/ZPpsHDABbi for more information. #StrangerThings #Netflix #ExplorationAcres

Het maïsdoolhof is gebaseerd op een artwork van grafisch ontwerper van Kyle Lambert, die de officiële poster van Stranger Things maakte. In het maïsdoolhof zitten ondermeer Eleven, het Netflix-logo de Demogorgon en de fietsende jongetjes verwerkt. Het veld heeft een totaal oppervlak ter grootte van twintig voetbalvelden.

Nieuwe plant- en zaaitechnologie

“Het resultaat is zo mooi en gedetailleerd geworden door een nieuwe plant- en zaaitechnologie die ik dit jaar voor het eerst gebruik. Daarmee kunnen we maisvelden planten en zaaien met de precisie van een inktprinter.” Mocht je om wat voor reden dan ook in de buurt zijn: het Stranger Things maïsdoolhof is open van 14 september tot 28 oktober. Zowel Kyle Lambert als de makers van Stranger Things deelden een foto van het maïsdoolhof op social media.

When your art is adapted into a 20-acre Corn Maze! #strangerthings

1,144 Likes, 48 Comments – Kyle Lambert (@kylelambertartist) on Instagram: “When your art is adapted into a 20-acre Corn Maze! #strangerthings”

Stranger Things on Twitter

Bob always loved a good puzzle. https://t.co/JeMO8OgY18

Reageer op artikel:
Enorm ‘Stranger Things’ maïsdoolhof doemt op dankzij nieuwe zaaitechnologie
Sluiten