A. de Jong
A. de Jong Kunst 11 dec 2018

Pakje Kunst maakt je verslaafd aan kunst in plaats van sigaretten

Je hebt vast wel eens een plastic bolletje met een in China gemaakte verrassing verrassing uit een automaat gehaald. Nooit meer doen. Zoek liever Nederland af naar de briljante automaten met een Pakje Kunst erin. Juist, dat zijn unieke kunstwerken ter grootte van een pakje sigaretten.

Pakje Kunst is een initiatief waarbij lokale kunstenaars onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. De kunstwerken die ze maken zijn ter grootte van een pakje sigaretten en te koop in oude mechanische sigarettenautomaten. In een doosje kan je iedere kunstvorm tegenkomen. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio. Automaten kunnen geplaatst worden in boekhandels, theaters, musea, et cetera.

pakje kunst


Je trekt een Pakje Kunst uit een automaat uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op. Natuurlijk ook leuk tijdens kerst, voor je familieleden.

Pakje Kunst is een initiatief van Ro-Nalt Schrauwen, beeldend kunstenaar uit Tilburg. Zijn idee is geïnspireerd op de Duitse Kunstautomat. In Duitsland zijn in de meeste grote steden Kunstautomaten beschikbaar in de openbare ruimte. Het doel is om in ieder COROP-gebied in Nederland één automaat te plaatsen en 15 automaten in België. Inmiddels vind je verspreid over Nederland 29 automaten. Bekijk hier waar je die vindt.

Wat kost een Pakje Kunst?

Een Pakje Kunst kost altijd 4 euro, waarvan 3 euro naar de kunstenaar gaat, 50 cent naar naar Pak Je Kunst en 50 cent naar de plaatselijke vertegenwoordiger(s). De automaten worden gevuld door de regionale vertegenwoordigers van Pakje Kunst. Iedere kunstenaar staat garant voor de kwaliteit van zijn/haar werk. Een kunstopleiding is geen must. De kwaliteit van het werk is het criterium. Hieronder een aantal voorbeelden wat je in jouw nieuwe verslaving aantreft.

* De foto’s zijn afkomstig van de Facebookpagina van Pakje Kunst

pakje kunst
pakje kunst
pakje kunst
pakje kunst
pakje kunst
pakje kunst
pakje kunst
pakje kunst

Mocht je interesse hebben om mee te doen aan dit landelijk project, vul dan het contactformulier in.

Reageer op artikel:
Pakje Kunst maakt je verslaafd aan kunst in plaats van sigaretten
Sluiten