Tessa Ham
Tessa Ham Kunst 14 aug 2018

Banksy richt zich op verkeersborden en die street-art blijkt roofgoed

Zelfs als je geen kunstliefhebber bent, ken je Banksy. Of nou ja, kennen… Niemand weet wie de kunstenaar precies is. Maar zijn satirische werken zijn wereldberoemd en zetten je aan het denken. In juni bekritiseerde hij de Franse regering al met zijn kunst in Parijs en nu is Banksy terug met nog meer werk. Dit keer vlakbij zijn vermoedelijke woonplaats Bristol.

Nieuwe street art van Banksy

De nieuwe street art werd officieel door hemzelf onthult op zijn Instagram. Op de foto is een oud echtpaar te zien dat een hellende weg oploopt. Maar het gaat natuurlijk om het bord, waar twee kinderen de oudere generatie op hun schouders dragen.

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op

Over de Brexit?

Het prachtige van kunst is natuurlijk dat iedereen er iets anders uit kan halen, maar de kunstenaar heeft natuurlijk wel altijd bepaalde gedachten of emoties die hij of zij met een werk wil overbrengen. Daarom wordt er op social media al uitgebreid gespeculeerd welke boodschap Banksy met het werk wil uitdragen. Veel mensen denken dat hij hier is geïnspireerd door de Brexit. Zijn werk draait vaak om een maatschappijkritische boodschap of om de politiek.

Een bericht gedeeld door Banksy (@banksy) op

Binnen 24 uur gestolen

Ben je van plan de street art te gaan bekijken? Helaas hebben we alleen de foto’s nog. Binnen 24 uur is het bord namelijk verdwenen. De gemeente heeft al gereageerd dat zij het niet hebben weggehaald, dus is het kunstwerk waarschijnlijk gestolen.

Het is niet de eerste keer dat er werk van de kunstenaar verdwijnt. Er ontstond ophef toen een kunstwerk door de eigenaar van het pand eraf werd gehaald om te verkopen. Banksy zelf heeft toen geschreven dat de blutte Broad Plain Boys’ Club zijn kunst mocht hebben. Het werk leverde de club 450.000 euro op en kon daardoor blijven bestaan.

Meer Banksy? Hier vind je een verzameling van zijn beste, en inmiddels iconische, kunstwerken.

Reageer op artikel:
Banksy richt zich op verkeersborden en die street-art blijkt roofgoed
Sluiten