Tessa Ham
Tessa Ham Kunst 7 sep 2018

Mickey Mouse street-art verstopt in Franse steden, want hij wordt 90

De meest bekende en geliefde muis ter wereld viert dit jaar zijn 90e verjaardag. Ja, dan hebben we het natuurlijk over Mickey Mouse. Ter ere van zijn geboortedag hebben vier Franse graffitikunstenaars vette street-art van Mickey op de Franse straten achtergelaten.

Mickey Mouse viert 90e verjaardag

Mickey Mouse werd in 1928 voor het eerst aan ons voorgesteld door Walt Disney, toen nog in zwart-wit. Negentig jaar later is er niemand die de muis niet kent. Een goede reden om dit jaar eens extra goed bij Mickey Mouse stil te staan, vindt Disney. Ze nodigden vier kunstenaars uit om kunstwerken van de iconische muis te maken in vier Franse steden.

14 street-art meesterwerken die de donkere kant van Disney laten zien

Uitdaging: vind de Mickey street-art

Het grappige is dat ze daarbij niet vertellen wáár we het iconische figuur precies kunnen vinden. Mocht je dus binnenkort naar Parijs of een andere stad gaan, dan kun je de Mickey gaan zoeken. Door niet te verklappen waar de kunstwerken te vinden zijn, behoudt Disney de kracht van street-art. Het is natuurlijk het leukst om toevallig tegen kunst aan te lopen en verrast te worden.

Voor de personen onder ons die niet binnenkort een Frans stedentripje gaan maken: we kunnen gelukkig ook digitaal van de street-art genieten. De kunstwerken zijn te vinden in Parijs, Lyon, Bordeaux en Marseille. Ze zijn gemaakt door Franse straatkunstenaars.

Parijs

In Parijs maakte street artist Daco de muis in zijn eigen stijl: ontploft en gedestructureerd.

mickey mouse, disney, 90 jaar, verjaardag, street art

Mickey Mouse in Lyon

Kunstenaarscollectief La Coulure maakte deze ‘coole’ Mickey in Lyon.

mickey mouse, disney, 90 jaar, verjaardag, street art

Bordeaux

JAEN onthulde deze surrealistische street-art van de muis, waar hij zweeft in een droomwereld.

mickey mouse, disney, 90 jaar, verjaardag, street art

Marseille

De laatste Mickey is te vinden in Marseille. Daar maakte Remy Uno deze street-art van de muis, met een vintage vibe. De street artist wilde dat zijn kunstwerk het enthousiasme en hartelijkheid van Mickey uitbeeldde.

mickey mouse, disney, 90 jaar, verjaardag, street art

Ook de Primark en Vans vieren dit jaar de verjaardag van Mickey.

Reageer op artikel:
Mickey Mouse street-art verstopt in Franse steden, want hij wordt 90
Sluiten