A. de Jong
A. de Jong Kunst 16 nov 2018

Briljant: street-art Leon Keer komt tot leven met AR

Leon Keer ken je misschien nog van de verwarrende 3D Escher street-art in Leeuwarden. Of van deze realistische 3D-kunst, waarin hij speelt met perspectieven. In zijn nieuwste werk speelt hij met de realiteit. Of beter gezegd: voegt hij realiteit toe.

Street-art met augmented reality

Het gaat om het kunstwerk dat Leon Keer maakte voor het Vibrations Urbaines Festival in het Franse Pessac. Once upon a time, zoals het kunstwerk heet, bestaat uit een enorme 3D huiskamer die de zijkant van een compleet gebouw beslaat. Sowieso al cool, maar met de nieuwe Leon Keer app komt het werk middels augmented reality tot leven. In de onderstaande video zie je hoe dat eruit ziet. Briljant.

3D mural with AR by Leon Keer

Once upon a time… Anamorphic mural created by Leon Keer and Massina during Vibrations Urbaines Festival in Pessac, France with Augmented Reality by Joost Spek. Leon Keer is a specialist in creating anamorphic street art. The 3d effect caused by this technique is only visible from one viewpoint.

Check ook het nieuwe street-art museum Mausa in Frankrijk, gevestigd in verlaten afbrokkelende gebouwen aan de Duitse grens.

Reageer op artikel:
Briljant: street-art Leon Keer komt tot leven met AR
Sluiten