Tessa Ham
Tessa Ham Kunst 10 aug 2018

Weekendtip: ‘droneshow’ in Amsterdam met muziek van Joep Beving

Drones kunnen ook heel erg poëtisch zijn. Geloof je ons niet? Dan hebben we een goede weekendtip voor je. Dit weekend is er voor het eerst in Nederland een droneshow te zien: een bijzondere kunst-installatie van driehonderd drones boven het IJ in Amsterdam.

Droneshow op het strand

Bij Pllek heb je het beste zicht op de kunst-installatie. Met het pontje steek je in 15 minuten de IJ over naar deze strandtent in Amsterdam Noord. Dat betekent: heerlijk met de voeten in het zand en de kunst inzien van drones. Doordat de show wordt begeleid door muziek, is het echt een poëtische beleving.

Tot de laatste minuut spannend

De droneshow is een initiatief van kunstenaars Lonneke Gordijn en Ralph Nauta van Studio Drift. Zij ontwierpen de choreografie die de drones door aansturing van een computer aanvoeren. Tien jaar lang hebben de kunstenaars gewerkt om de drones ook daadwerkelijk in het luchtruim te krijgen. Maar zelfs dit weekend zal het tot de laatste minuut spannend blijven of de drones de lucht in kunnen, want de organisatie is afhankelijk van het weer. Bij te veel wind of regen worden de drones beschadigd.

Dreamy Drones

Look! A flock of 300 lit drones flew in formation in the night sky. This flying sculpture is called Franchise Freedom by Studio Drift.

Kunst, technologie en wetenschap in één show

Voor de show combineert Studio Drift kunst, technologie en wetenschap. De bijzondere kunst-installatie is dan ook bedoeld om de toeschouwers de schoonheid van techniek te laten ervaren. Het kunstwerk heet ‘Franchise Freedom’ en is een ode aan de versmelting van technologie en de natuur.

Wanneer?

Nog geen plannen dit weekend of hebben ze zojuist plaatsgemaakt voor deze bijzondere droneshow? De show is te zien op 10, 11 en 12 augustus tussen 22:00 en 23:00 uur en duurt tien minuten. Dat het echt genieten wordt, is te zien in onderstaande video. In deze bovenstaande video zie je de kunst-installatie toen deze vorig jaar in Miami werd vertoond op een kunstbeurs. Meer informatie vind je hier.

Reageer op artikel:
Weekendtip: ‘droneshow’ in Amsterdam met muziek van Joep Beving
Sluiten