Jelle van Es
Jelle van Es Kunst 16 mrt 2019

Door dieven genegeerd schilderij is 150 miljoen euro waard

Een paar jaar geleden werd er in het Franse plaatsje Toulouse ingebroken. De dieven namen toen verschillende flessen parfum en andere kleine waardevolle goederen mee. Er stond ook een schilderij, maar die negeerden ze tijdens hun rooftocht. Enerzijds omdat het een beetje stond weg te stoffen op de zolder en anderzijds omdat het waarschijnlijk lastig is om zo’n groot schilderij mee te nemen. En dat is waarschijnlijk de grootste blunder uit hun dievenbestaan geweest. Dat genegeerde schilderij heeft namelijk een geschatte waarde van 150 miljoen euro.

Schilderij levert fortuin op

Het schilderij blijkt te zijn gemaakt door de kunstenaar Michelangelo Merisi. De beste man leefde van 1571 tot en met 1610. De kunstenaar had ook een heuse artiestennaam in de vorm van Caravaggio en wordt gezien als één van de bekendste Italiaanse schilders uit de Barok-periode. Er zijn 68 werken die op zijn naam zijn toegeschreven en het werk dat nu is geveild, Judith onthoofdt Holofernes, werd lange tijd als verloren beschouwd. Maar in plaats daarvan stond het dus ergens op zolder onder het stof.

Dit bericht bekijken op Instagram

While we prepare for this year’s edition of @tefaf_art_fair , our gallery in London is currently hosting the exhibition of a recently discovered painting of Judith and Holofernes, believed to be a long-lost masterpiece by the Italian master Caravaggio (1571-1610). . The canvas was discovered in an attic in France in 2014 by the auctioneer Marc Labarbe who, together with the art appraisal firm Cabinet Turquin, will offer the painting at auction in Toulouse on 27 June. It will be offered with no reserve, and an estimate of €100 million to €150 million. . The painting is on view at Colnaghi until 9th March (Saturdays and Sunday from 11 am to 6 pm) #caravaggio

Een bericht gedeeld door Colnaghi (@colnaghi1760) op

Het schilderij is uitvoerig bestudeerd en uiteindelijk hebben experts geconcludeerd dat het een echte Caravaggio is. Het werk is tot en met 9 maart 2019 te zien in de Colnaghi Gallery in Londen. Vervolgens wordt het werk verplaatst naar La Halle aux Grains in Toulouse waar het geveild gaat worden voor een geschat bedrag van 150 miljoen euro. Lees meer in New York Times.

Reageer op artikel:
Door dieven genegeerd schilderij is 150 miljoen euro waard
Sluiten