A. de Jong
A. de Jong Kunst 7 mrt 2019

Briljant: kunstwerk streamt aarde live vanuit de ruimte

De Chileense kunstenaar en activist Sebastian Errazuriz heeft een kunstwerk gemaakt dat een live stream van de aarde laat zien, vanuit de ruimte. blu Marble heet het publieke kunstwerk, dat in New York te bekijken is.

De aarde is een kwetsbaar bolletje

Als je de aarde vanuit de ruimte hebt gezien, verandert je kijk op de planeet en het leven. Dat beamen eigenlijk alle astronauten, die vanuit de ruimte een prachtig maar kwetsbaar bolletje zien hangen, waar enorm slordig mee wordt omgegaan. Niet voor niets worden meeste astronauten ook milieuactivist. “De aarde is als een ruimteschip met beperkte voorraden”, zei astronaut André Kuipers al eens. “Dus wees er voorzichtig mee.”

Imagine if we could look up at the night sky and see ourselves; see the Earth right that moment, streamed live from space?

612 Likes, 32 Comments – Sebastian Errazuriz (@sebastianstudio) on Instagram: “Imagine if we could look up at the night sky and see ourselves; see the Earth right that moment,…”

Nu heb je zelf dus de kans om als een astronaut onze eigen planteet vanuit de ruimte te zien. Het kunstwerk bestaat uit een LED-screen met een diameter van 6 meter. Op het scherm zie je een 24/7 live stream van de aarde, vanuit de ruimte. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een satelliet van de ruimtevaartorganisatie NASA.

Live stream vanuit de ruimte

De live stream van de aarde is opgebouwd uit foto’s van de NASA-satelliet, die door een softwareprogramma worden omgezet tot een soepele live video. “Stel je voor dat we onszelf zien als we naar de nachtelijke hemel kijken. blu Marble is een herinnering aan ons wonderbaarlijke, kwetsbare bestaan en plaatst ons bestaan in perspectief. Hopelijk maakt het ons bewust van onze beperkte tijd op aarde en de omgang met onze planeet”, aldus Sebastian Errazuriz in een statement.

Sebastian Errazuriz, blu marble, artwork, kunstwerk, kunst, art, new york, aarde, ruimte, live stream

Het kunstwerk is onderdeel van de nieuwe campagne Pledge World by blu en is vanaf 13 maart te zien op de 159 Ludlow Street in New York. Sebastian Errazuriz spreekt de hoop uit dat er meer live gestreamde aardes komen te hangen op aarde, om meer bewustzijn te creëren.

Sebastian Errazuriz, blu marble, artwork, kunstwerk, kunst, art, new york, aarde, ruimte, live stream

Check ook deze POV video van een astronaut, die een wandeling door de ruimte maakt.

Reageer op artikel:
Briljant: kunstwerk streamt aarde live vanuit de ruimte
Sluiten