Jelle van Es
Jelle van Es Inspiratie 28 nov 2018

Het ultieme uitje met je vrienden: Safari op de Veluwe

Een bedrijfsuitje kan of vreselijk zijn of juist heel erg leuk. Ik heb er persoonlijk een gruwelijke hekel aan als we naar een mooie locatie gaan en daar vervolgens de hele dag binnen zitten en een beetje doen alsof we werken aan de toekomst van het bedrijf. Nee, wat dat betreft is een bedrijfsuitje waarbij dingen spontaan komen wat mij betreft beter. Voor het volgende bedrijfsuitje kun je een Safari op de Veluwe overwegen.

Wij bestaan uit een team van mannen die schrijven voor verschillende titels binnen een cluster voor de uitgever Wayne Parker Kent. Hoewel we in onze omgang behoorlijk casual zijn, weten we eigenlijk niet heel erg veel van elkaar. We zijn immers dagelijks op kantoor keihard aan het beuken. Wat dat betreft was ons bedrijfsuitje met een Safari op de Veluwe perfect.

Het geheel wordt georganiseerd door TeamTripper, dat onlangs is opgericht door Jonathan Kleppe. De dag begon met ontvangst met koffie en vervolgens uitleg van Jonathan wat we precies gingen doen. Daarna konden we plaatsnemen in twee Landrovers met onze groep van zes en kregen we een ouderwetse kaart mee. Vanaf dat moment mochten we een compleet parkoers afleggen.

Bedrijfsuitje TeamTripper

Het rijden in zo’n grote wagen over de boerenlandwegen van de Veluwe is fantastisch. Ikzelf zat aan het stuur en had mijn collega naast me als een navigator. Ik voelde me bijna een rallyrijder, maar dan met snelheden die eigenlijk niet boven de tachtig kilometer per uur komen.

Terwijl je zo rondrijdt ontstaat er gelijk al een band. Je bent continu met elkaar in gesprek over de route en wanneer het verkeerd gaat, dan mag daar heus wel een beetje bij gescholden worden, terwijl je daarna weer lacht en geniet van de omgeving. De bossen waar we doorheen reden waren adembenemend mooi. Het was inmiddels herfst en de blaadjes vielen al naar beneden, maar de bladen die nog aan de boom hingen waren prachtig geel of oranje gekleurd. Daardoor krijg je eens te meer het besef hoe mooi ons land eigenlijk is.

Bedrijfsuitje TeamTripper

Na een half uur rijden kwamen we aan bij de zandverstuiving van Kootwijkerzand. Hoewel het weer niet al te best was, was het alsnog een prachtig uitzicht. Vervolgens ging de safari weer verder en kwamen we na ruim een uur aan op de camping waar we de nacht zouden doorbrengen.

Bedrijfsuitje TeamTripper

Het perfecte bedrijfsuitje

Het kampvuur stond bij aankomst al lekker te branden en het vlees en de salades voor de barbecue stonden al klaar. Wat ons opviel was dat het echt allemaal super goed was geregeld. Er was veel bier en de koelkast was gevuld met frisdrank, wijn, flesjes water, heerlijke chocolade en andere dingen die je nodig had. Verder stonden vele flessen whisky van hoogwaardige kwaliteit tot onze beschikking en waren er ook sigaren. De blokhut was lekker warm, maar buiten in de tent met heaters en een fleece-deken was het ook top.

Bedrijfsuitje TeamTripper

En zo zaten we daar. Eén van de mannen ontfermde zich over de barbecue, terwijl we om tafel zaten te praten over wat er nu allemaal goed ging en wat er beter moest. Met een biertje of een glaasje whisky erbij kwamen er persoonlijke verhalen naar boven en leerden we elkaar nog beter komen. Als een soort Las Vegas werd er wel duidelijk afgesproken: ‘What happens on the Veluwe, stays on the Veluwe.’

Bedrijfsuitje TeamTripper

Samen verder komen

De uren vlogen voorbij. We hebben gelachen en we kregen inspriatie zoals we dat nooit anders zouden krijgen. Op één dag kwamen we dichterbij elkaar dan een jaar en hadden we echt een gevoel dat we voor elkaar door het vuur wilden gaan. Dat hebben we overigens niet letterlijk gedaan op dit bedrijfsuitje, maar dat terzijde. Met een goed gevulde maag en ervaringen rijker gingen we uiteindelijk slapen. Drie van ons namen plaats in een tent bovenop de Jeep, terwijl de andere drie warm in de blokhut wilden slapen. De tent zelf sliep overigens goed en met genoeg warme kleding bij ons was het allesbehalve koud.

Bedrijfsuitje TeamTripper

De volgende ochtend rond een uurtje of acht werden we wakker en genoten we van het prachtige uitzicht over de heide. In complete stilte en met de ervaringen en de goede verhalen van de avond daarvoor in ons achterhoofd, beseften we ons hoe mooi dit weekend was. Niet veel later kwam de catering en werd er een heerlijk ontbijt verzorgd. Croissants, verse koffie, alle soorten beleggen die je je kon wensen, lekker stokbrood en op het kampvuur werd er roerbakei, spek en pannenkoeken gemaakt. En zo zaten we weer snel met zijn allen bij elkaar en genoten we nog voor een laatste keer van al het moois.

Zelf op safari op de Veluwe?

Dit is één van de opties die TeamTripper biedt. Naast een hele nacht kun je er ook voor kiezen om gewoon een paar uur met je team op de hei door te brengen en van alles te bespreken terwijl je in de verte herten ziet. Of er een mannenweekend van maken en er bijvoorbeeld een hottub bij huren. Ondanks dat het alweer een paar weken geleden was dat wij er zaten, hebben we het er nog vaak over en heb ik echt het gevoel dat we als team met één zo’n weekend enorm naar elkaar zijn toegegroeid.

Reageer op artikel:
Het ultieme uitje met je vrienden: Safari op de Veluwe
Sluiten