7 cliché voornemens voor 2019 die toch niet uitkomen

Allereerst natuurlijk een gelukkig en gezond nieuwjaar gewenst namens het team van Froot. In ons eerste artikel van 2019 zetten we zeven cliché voornemens voor 2019 die toch niet uitkomen op een rij. Zo hoef je geen schuldgevoelens te hebben als je jouw voornemens niet waarmaakt. Of als je er niet eens aan begint.

Voornemens om gezonder te eten

Wordt dit echt jouw jaar van quinoa, superfood, biologisch en groente? Ga je dan eindelijk gezond eten? Nou, dat doe je waarschijnlijk al. Onze tip: neem als voornemen niet mee te doen aan belachelijke voedingstrends. Luister niet naar Rens Kroes, maar naar je oma, die al 87 jaar lang meegaat op volle melk en gekookte aardappelen.

Afvallen

Afvallen is het voornemen voor 2019 dat bij de meeste mensen wel ergens op de lijst terug te vinden zal zijn. Dit was namelijk ook het geval in 2018, 2017 en heel wat decennia daarvoor. Iedere dieetgoeroe claimt de oplossing te hebben, maar bij jou werkt het nooit. Nou ja, bijna nooit. Wees gerust, het schoonheidsideaal is al lang niet meer dat surrealistische kledingrek.

Minder drinken

Ook zo’n voornemen dat ieder jaar een voornemen blijft. Bovendien is minder drinken helemaal niet goed. Je moet toch minstens 1,5 liter water per dag tot je nemen? Voor zover het over alcohol gaat is het natuurlijk wel belangrijk om hierover na te denken. Je moet alcohol met mate drinken. En met maten. Komt wel goed.

Meer tijd met je familie doorbrengen

Serieus? Na deze feestdagen?!? Veel mensen zij blij dat ze weer even verlost zijn van de schoonouders, het snelle neefje dat altijd even moet opscheppen, de betweterige oom en de slecht opgevoede kinderen van de nieuwe vriend van jouw ex. Toch staat dit voornemen in de mondiale top 10. Wij zeggen: laat lekker varen dit goede voornemen.

Meer sparen

‘Meer sparen’ komt ook voor in alle top 10-lijstjes met goede voornemens. Gaat vaak op het begin wel goed, in januari is er toch weinig te doen. In februari toch maar even op wintersport, om in de lente weer veel te vaak buiten de deur te eten. De zomer staat natuurlijk bol van de festivals en waarom in de herfst niet nog even met je vrienden de zon opzoeken? Om met kerst weer veel te overdreven uit te pakken. Goed bezig, genieten is gezonder dan sparen.

Promotie of beter je best best doen op school

Tja, dit klinkt wel als een mooi voornemen, maar laten we eerlijk zijn… Als het echt had geboeid, had je vorig jaar je best toch ook wel gedaan? Natuurlijk is presteren belangrijk, maar laat je gevoel voor status gerust nog een jaartje varen. Werk is ook maar bijzaak.

Meer sporten

Goed verhaal, lekker ontspannen aan je conditie werken terwijl je niets aan je hoofd hebt. Geloof je er nog in? Bekijk dan rustig de bovenstaande punten nog een keer. Wij vinden het al een sport als je zonder kleerscheuren onder je andere voornemens uitkomt.

Succes met je goede voornemens in 2019

Hopelijk heb je met deze lijst je eerste Froot-inspiratie weer te pakken. We wensen je nogmaals het allerbeste voor 2019 en hopen dat je deze 20 situaties weet te voorkomen.

Reageer op artikel:
7 cliché voornemens voor 2019 die toch niet uitkomen
Sluiten