Tessa Ham
Tessa Ham Humor 13 aug 2018

Hoe de personen van je favoriete memes er nu uitzien

Je kunt je niet voorstellen dat een foto van jou miljoenen keren gedeeld wordt door mensen die je niet kent. Het overkwam de volgende mensen. Hun namen ken je vast niet, maar hun gezichten kom je elke keer weer tegen op het internet. Hoe zien de personen op je favoriete memes er nu uit?

Success kid

Geloof het of niet, maar ‘Success kid’ is inmiddels al 12 jaar. De meme ontstond in 2007 toen Laney Griner een foto van Sammy op Flickr plaatste waar hij probeerde zand te eten. Zoals we allemaal wel weten hebben we die foto anders geïnterpreteerd.

Sammy schaamt zich een beetje voor de meme, maar het heeft hem ook iets positiefs gebracht. Toen zijn vader een nieuwe nier nodig had, wist hij door zijn ‘beroemdheid’ in een week de benodigde 100.000 dollar op te halen via een GoFundMe-pagina.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Disaster girl

De foto van het meisje voor een brandend huis is gemaakt door Dave Roth, de vader van Zoe Roth. In 2004 zette hij zijn dochter duivels glimlachend op de foto bij een oefening van de brandweer. “Het zou leuk zijn als de meme ervoor zorgde dat ik kon studeren of dat het zelfs mijn opleiding zou betalen”, vertelt Zoe. “Maar uiteindelijk wil ik dat mensen me kennen om wie ik ben.”

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Chloe

Bijna vijf jaar geleden uploadde iemand met de YouTube gebruikersnaam ‘KAftC’ een video van de twee zusjes Lily en Chloe. In de video reageren de meisjes op het nieuws dat ze onderweg zijn naar Disneyland in plaats van school. Lily huilt van geluk, maar Chloe is snel in de video te zien met de welbekende uitdrukking op haar gezicht.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Ridiculously Photogenic Guy

Als je ooit hebt hardgelopen, weet je dat je er met geen mogelijkheid charmant uitziet. Zeker niet als je een wedstrijd aan het lopen bent. Niemand ziet er dan ook goed uit op zo’n wedstrijdfoto, behalve Zeddie Smith dan. “Ik weet niet waarom ik een meme ben geworden, maar ik ben blij dat het zo’n positieve is”, vertelt Zeddie. “Het internet kan namelijk best wreed zijn. Ik gok dat dit de meest flatteuze manier is om op het hele internet te staan.”

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Trying to hold a fart next to a cute girl meme

Michael McGee introduceerde de meme zelf aan de wereld, toen hij de foto op Reddit uploadde op de /r/funny subreddit. Spijt heeft hij daar niet van. “Ik vind het cool om internet famous te zijn. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de foto niet gelijk heb gecopyright. Ik had veel geld kunnen verdienen!”

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Doge

Doge is een stuk blijer geworden.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Bad Luck Brian meme

Bad Luck Brian heet helemaal geen Brian, maar Kyle Cravem. Op een ochtend in 2012 werd de toen 22-jarige Kyle beroemd wakker. Zijn vriend had de foto op Reddit geüpload. Inmiddels werkt Kyle in een bouwbedrijf die, hou je vast, kerken bouwt. “Ik ben blij dat ik er niet meer zo uitzie”, vertelt hij. “Ik ben er zeker van dat ik dan klanten was verloren.”

First World Problems

De vrouw in de ‘First World Problems’ meme is eigenlijk een Italiaanse actrice, die ook nog eens prijzen binnen sleept.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Scumbag Steve

De echte ‘Steve’ heet Blake Boston. Toen hij ontdekte dat zijn foto werd gebruikt als ‘Scumbag Steve’ deed dat eerst een beetje pijn, maar daarna kon hij er wel om lachen. Hij vond het wel vervelend dat mensen hem, zijn familie en zijn vriendin massaal gingen bellen om hem uit te schelden. Ook midden in de nacht.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Good Luck Charlie

Deze meme wordt vaak gebruikt als een synoniem voor ‘Ik heb geen idee’. Het meisje uit de meme heet Mia Talerico en is een actrice. De meme is dan ook een screenshot uit de Disney-serie Good Luck Charlie.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien

Overly Attached Girlfriend

YouTuber Laina Morris zette in 2012 een video online waarin ze een parodieversie van Justin Bieber’s Boyfriend zingt. Laina heeft inmiddels 1,2 miljoen subscribers op YouTube. Net als ‘Scumbag Steve’ was de meme van haar niet altijd even leuk. Bij haar probeerden vreemden alles over haar te weten te komen en stuurden ze zelfs berichten naar haar vrienden.

Memes, toen en nu, personen, eruit zien
Reageer op artikel:
Hoe de personen van je favoriete memes er nu uitzien
Sluiten