Tessa Ham
Tessa Ham Fotografie 23 apr 2019

Zwembaden van boven: verkoelende foto’s vanuit een helikopter

Het is volop lente in Nederland, dus de zwembaden zijn weer open. En mocht je nog niet naar een verfrissende duik smachten, dan doe je dat wel na het zien van deze unieke luchtfoto’s van de Duitse fotograaf Stephan Zirwes.

Indrukwekkende luchtfoto’s van zwembaden

Luchtfoto’s zijn helemaal het ding van Stephan Zirwes. De fotograaf maakt foto’s van allerlei verschillende plekken, maar zijn serie van zwembaden is bij ons favoriet. Alhoewel het gewoon eenvoudige en elegante foto’s van zwembaden zijn, komen ze indrukwekkend over. Van de geometrie en die verschillende tinten blauw wordt ieder mens blij.

Patronen zien in zwembaden

Stephan Zirwes houdt ervan patronen te zien in de meest gewone dingen, zoals voetbalvelden en zwembaden. “Soms hebben zwembaden gekke vormen.” Hij speelt graag met onze perceptie van texturen, vormen en patronen en nodigt ons door zijn foto’s uit om dingen vanuit een nieuw perspectief te ontdekken.

Vanuit een helikopter genomen

Alle foto’s in deze serie zijn gemaakt in het zuiden van Duitsland. Hij nam de foto’s vanuit een helikopter op driehonderd meter hoogte. Dat is dichtbij genoeg om de mensen en de glijbanen scherp vast te kunnen leggen, maar ver genoeg zodat de mensen niet gek opkijken van een man die foto’s van ze maakt.

Minimalistische foto’s

Stephan Zirwes gebruikt daarna Photoshop om afleidingen zoals gebouwen weg te halen. Zo transformeert hij doodnormale zwembaden in fijne minimalistische scènes. Benieuwd geworden naar meer luchtfoto’s van de fotograaf? Hier vind je zijn Instagram.

Bekijk hier het project ‘voetbalvelden van boven‘, van dezelfde fotograaf.

Reageer op artikel:
Zwembaden van boven: verkoelende foto’s vanuit een helikopter
Sluiten