Zwembaden van boven: verkoelende fotografie vanuit een helikopter

Tessa Ham 29 jun 2018 Fotografie

Het is zomer in Nederland en de temperaturen gaan alweer richting de dertig graden. Als je niet bent opgesloten in een ruimte vandaag (lees: je werk) waar de airco zo hard staat dat je tenen eraf vriezen, dan ben je toe aan een beetje verkoeling. En door deze luchtfoto’s van de Duitse fotograaf Stephan Zirwes smacht je al helemaal naar een duik.

Indrukwekkende luchtfoto’s van zwembaden

Luchtfoto’s zijn helemaal zijn ding. De fotograaf maakt foto’s van allerlei verschillende plekken, maar zijn serie van zwembaden is bij ons favoriet. Alhoewel het gewoon eenvoudige en elegante foto’s van zwembaden zijn, komen ze indrukwekkend over. Van de geometrie en die verschillende tinten blauw kunnen we helemaal genieten.

Patronen zien in zwembaden

Stephan Zirwes houdt ervan patronen te zien in de meest gewone dingen, zoals voetbalvelden en zwembaden. “Soms hebben zwembaden gekke vormen.” Hij speelt graag met onze perceptie van texturen, vormen en patronen en nodigt ons door zijn foto’s uit om dingen vanuit een nieuw perspectief te ontdekken.

Vanuit een helikopter genomen

Al de foto’s van deze serie zijn gemaakt in het zuiden van Duitsland. Hij nam de foto’s vanuit een helikopter op driehonderd meter hoogte. Dat is dichtbij genoeg om de mensen en de glijbanen scherp vast te kunnen leggen, maar ver genoeg zodat de mensen niet gek opkijken van een man die foto’s van ze maakt.

Minimalistische foto’s

Stephan Zirwes gebruikt daarna Photoshop om afleidingen zoals gebouwen weg te halen. Zo transformeert hij doodnormale zwembaden in fijne minimalistische scènes.
Benieuwd geworden naar meer luchtfoto’s van de fotograaf? Hier vind je zijn Instagram.

Reageer op artikel:
Zwembaden van boven: verkoelende fotografie vanuit een helikopter
Sluiten