A. de Jong
A. de Jong Fotografie 2 okt 2018

4 ongelooflijke foto’s van tyfoon Trami vanuit de ruimte

Tyfoon Trami trok gisteren over grote delen van Japan heen. Trami is de tweede orkaan in korte tijd en kwam aan bij Tanabe, een stad op zo’n 450 kilometer ten zuid-westen van Tokio. Eenmaal aan land nam de tyfoon in kracht af, maar boven zee was Trami extreem.

Foto’s van tyfoon Trami vanuit de ruimte

Vanuit het International Space Station (ISS) had de Duitse astronaut Alexander Gerst het beste uitzicht op de tyfoon Trami. “Het lijkt net alsof iemand een stop uit de aarde heeft getrokken”, schreef de astronaut van de European Space Agency (ESA) op Twitter bij een van zijn indrukwekkende foto’s. Hij wenste iedereen beneden veiligheid toe.

trami, orkaan, tyfoon, japan, ruimte, esa, nasa

De Duitse astronaut en geofysicus is de commandant van de huidige expeditie van het ISS en is op dit moment een van de zes bemanningsleden in de ruimte. Zijn blik op de andere kant van de tyfoon laat zien hoe uitgestrekt het gebied rond het oog van Trami is. Het is dan ook makkelijk voor te stellen dat de extreme orkaan aan land kwam met windstoten van 216 kilometer per uur.

trami, orkaan, tyfoon, japan, ruimte, esa, nasa
trami, orkaan, tyfoon, japan, ruimte, esa, nasa
trami, orkaan, tyfoon, japan, ruimte, esa, nasa

Nederlandse volleybalsters

Trami is de 24ste tyfoon dit jaar in Japan en volgens bronnen de sterkste storm in 25 jaar. De tyfoon hebben zeker twee mensen het leven gekost, ongeveer 170 mensen raakten gewond. De Nederlandse selectie van de vrouwelijke volleyballers zat middenin de storm. “We hebben niet alleen een thriller van vijf sets tegen Japan overleefd, maar ook een tyfoon”, zei bondscoach Jamie Morrison tegen WeerOnline.

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt. Onze hotelkamers bewogen 20 centimeter heen en weer”, vervolgt de Amerikaan. “Ik had het gevoel dat ik in een zeilboot zat op een ruige zee. Het was een lange nacht. Ik denk dat alle teams moeite hebben gehad om hier doorheen te slapen.”

Om feel food af te sluiten: bekijk ook deze kitten die werd gered uit een orkaan en nu een soktrui heeft om zich warm te houden.

Reageer op artikel:
4 ongelooflijke foto’s van tyfoon Trami vanuit de ruimte
Sluiten