A. de Jong
A. de Jong Fotografie 11 dec 2018

Hartverwarmende straatfotografie van Parijs na de Tweede Wereldoorlog

Willy Ronis is een iconische fotograaf en een meester in de straatfotografie. Hij begon zijn carrière in 1936 door de fotostudio van zijn overleden vader in Parijs te verkopen en als freelance fotograaf aan de slag te gaan. Al snel ontwikkelde hij zijn eigen stijl en werd hij de eerste Franse fotograaf die voor LIFE Magazine.

De straatfotografie van Willy Ronis

Wij adoreren Willy Ronis vooral vanwege zijn straatfotografie in Parijs na de Tweede Wereldoorlog. De fotograaf, die in 2009 op 99-jarige leeftijd overleed, wist de kunst van de simpele dingen in het dagelijkse leven op prachtige wijze vast te leggen.

parijs, wwII, willy ronis, 01

Van een klein jongetje dat lachend met een stokbrood door de Parijse straten loopt tot een dansend trio op een bourgondisch straatfeest op een pleintje; alle foto’s van Ronis zijn voltreffers en laten zien hoe de Parijzenaren van de kleine dingen in het leven konden genieten na alle ellende in de Tweede Wereldoorlog. De straatfotografie van Parijs na de Tweede Wereldoorlog is hartverwarmend en doet je terugverlangen naar tijden die je nooit hebt meegemaakt.

Wij zagen vorige maand de expositie van hem in Pavillon Carré de Baudouin, die nog tot 2 januari 2019 te zien is. Mocht je rond kerst of oud en nieuw nog een weekendje Parijs in de planning hebben; deze prachtige foto-expositie gaat je meer verrassen dan de Mona Lisa in het Louvre, al is het alleen al omdat je die nauwelijks kunt zien. Hieronder een paar hoogtepunten uit de expositie.

Foto’s: © Ministère de la Culture

Parijs na de Tweede Wereldoorlog

willy ronis, parijs, straatfotografie, fotos, vintage
parijs, wwII, willy ronis, 02
parijs, wwII, willy ronis, 02
parijs, wwII, willy ronis, 02
parijs, wwII, willy ronis, 02
parijs, wwII, willy ronis, 06
1, willy ronis, parijs, straatfotografie

Willy Ronis himself

willy ronis, straatfotografie, parijs, tweede wereldoorlog
Reageer op artikel:
Hartverwarmende straatfotografie van Parijs na de Tweede Wereldoorlog
Sluiten