Tessa Ham
Tessa Ham Fotografie 4 aug 2018

De meest fotogenieke Instagram locaties in Amsterdam

Scroll jij ook weleens zuchtend door je tijdlijn op Instagram, wensend dat jij op die belachelijk mooie plekken was en daar van zulke foto’s kon maken? Niet getreurd, in Nederland heb je genoeg van dit soort fotogenieke plekken die perfect zijn voor Instagram. Amsterdam is met z’n grachten vanzelfsprekend prachtig, maar waar kun je nou de beste foto’s schieten?

Daar sta je dan. Klaar om de mooiste kiekjes van Amsterdam te schieten, met je camera of smartphone in de hand. Onze allereerste en beste tip: ga ronddwalen. Amsterdam kent miljoenen mooie plekjes. Maar we snappen wel dat je ergens moet beginnen! Hieronder vind je de meest fotogenieke en Instagram waardige locaties van Amsterdam.

Bruggen en grachten op Instagram

De Magere Brug

Tussen de Kerkstraat en de Nieuwe Kerkstraat.

Amsterdam heeft meer bruggen dan Parijs. Onze hoofdstad telt er maar liefst 1680 en de Magere Brug is misschien wel de meest bekende en gefotografeerde brug van Amsterdam. De brug is overigens niet alleen vereeuwigd op foto’s, maar ook in de James Bond film Diamonds are Forever.

A post shared by A M S T E R D A M (@amsterdamshots) on

Het Liefdesbruggetje

Sarphatipark

Dit kleine houten bruggetje is één van de populairste plekken in Amsterdam voor een huwelijksaanzoek. Een jaar geleden kreeg het Liefdesbruggetje daarom zijn bijpassende naam. Omringd door al het groen zijn er genoeg mooie kiekjes te schieten van deze brug.

A post shared by Amsterdam Inside (@amsterdaminside.nl) on

De Koekjesbrug

Grachtenpanden, een mooie gracht, woonboten en een geweldige naam. Wat wil een mens nog meer om de perfecte Amsterdamse foto te schieten?

Tuesday – On my way Home. . . . . . . #daily #home #amsterdam #nofilter #photo #photos #pic #pics #picture #photographer #pictures #snapshot #art #beautiful #instagood #picoftheday #photooftheday #color #exposure #composition #focus #capture #moment #photoshoot #photodaily #photogram #me

167 Likes, 5 Comments – DailyOrdinaryThings. (@dailyordinarythings) on Instagram: “Tuesday – On my way Home. . . . . . . #daily #home #amsterdam #nofilter #photo #photos #pic #pics…”

De Amsterdamse grachten

Bijvoorbeeld: Prinsengracht en Keizersgracht

Er is een reden waarom je bij Amsterdam Centraal altijd over de rolkoffers van die drommen toeristen struikelt: de Amsterdamse grachten. Onze hoofdstad telt er meer dan Venetië en als je er eenmaal loopt kun je er geen genoeg van krijgen.

Amsterdam at blue hour. 5DMARKIV, ISO100, Canon [email protected], F/11.0 @15 SEC ● #cityscape #architecture #city #travel #instadaily #ig #photography #landscape #urbanphotography #photooftheday #citylife #urban #cityscapes #buildings #landscapephotography #aerialphotography #travelphotography #building #archilovers #cityphotography #citylights #instagood #cityview #skygrapher #bhfyp #amsterdam #photography #netherlands #amsterdamcity #holland

91 Likes, 7 Comments – Jurgen Siero (@jurgen_landscapes) on Instagram: “Amsterdam at blue hour. 5DMARKIV, ISO100, Canon [email protected], F/11.0 @15 SEC ● #cityscape…”

A post shared by Roxanne ♡ Maartje 🏳️‍🌈 Travel (@onceuponajrny) on

Architectuur in Amsterdam op Instagram

Zevenlandenhuizen

Roemer Visscherstraat 32ll

In de Roemer Visscherstraat vind je zeven huizen in zeven verschillende bouwstijlen. Zo is er het schattige roze huis dat geïnspireerd is door een Spaanse bouwstijl. Niet alleen de hele straat is fotogeniek, ook met de verschillende huizen apart kun je mooie foto’s maken.

Instagram post by FRENDZ * Jul 1, 2018 at 9:16am UTC

402 Likes, 4 Comments – FRENDZ (@frendz__) on Instagram

amster dayum architecture

56 Likes, 1 Comments – Hayley Duszynski (@halesvd) on Instagram: “amster dayum architecture”

Filmmuseum EYE

Natuurlijk zijn de grachtenpanden prachtig, maar ook voor moderne architectuur kun je in Amsterdam terecht. EYE is daar een goed voorbeeld van. Het bijzondere gebouw is fotogeniek van veraf, maar van de details zijn natuurlijk ook heerlijke foto’s te schieten.

the [person] in love with love, always in search of the absolute, always seeking the unattainable.

136 Likes, 7 Comments – Xandra de Kok (@xandradekok) on Instagram: “the [person] in love with love, always in search of the absolute, always seeking the unattainable.”

Bloemen en planten op Instagram

Hortus Botanicus

In Hortus Botanicus kun je niet alleen de rust opzoeken, maar zijn er ook miljoenen Instagram waardige foto’s te maken. Er groeien meer dan 4.000 verschillende planten.

https://www.instagram.com/p/Bdmr6P3Az65/

Het Amsterdamse Bos

Maak je liever foto’s van de natuur dan van de stad? Zoek dan het Amsterdamse Bos op. Het liefst in het voorjaar. In het Bloesempark staan vierhonderd kersenbomen die in het voorjaar prachtige bloesems laten zien.

Een bericht gedeeld door Danielle Lakeman (@allesvandaan.nl) op

Street art op Instagram

NDSM-werf

Ook de NDSM-werf bewijst dat Amsterdam veel meer te bieden heeft dan alleen grachtenfoto’s. Buiten én binnen de NDSM-loods hangt een heerlijke industriële vibe. Op de NDSM-werf vind je bovendien de tofste graffiti en street art.

Een bericht gedeeld door Tess Costil (@tess_costil) op

Wall Gallery

Frans Halsstraat 64

Deze muur in de Pijp met de tekst ‘Wake me up when I’m famous’ doet het ontzettend lekker op Instagram.

Een bericht gedeeld door g w e n d o l y n (@gwendolyn.hl) op

Don’t fade away

Govert Flinckstraat

Een andere geweldige muurschildering vind je op een garagedeur op de Govert Flinkstraat.

Een bericht gedeeld door Mithran RK • Travel • Food (@mithran96) op

Amsterdam van bovenaf fotograferen

A’dam Lookout

Met een geweldig uitzicht is het bijna zeker dat je een mooi plaatje weet te schieten. Dat kan onder andere bij A’dam Lookout. Daar heb je niet alleen een panoramisch uitzicht van Amsterdam, maar ook een – als je durft – schommel op honderd meter hoogte.

Een bericht gedeeld door A'DAM LOOKOUT (@adamlookout) op

NEMO Science Museum

Vanaf het dak van het NEMO Science Museum heb je goed uitzicht op de historische schepen die aan de Oosterdokkade voor het museum liggen. Op het dak is ook een dakterras.

Een bericht gedeeld door Martin Choo (@martinlistens) op

Westertoren of Oudekerkstoren beklimmen

Voor 8 euro kun je een rondleiding door de Westertoren of de Oudekerkstoren krijgen en hem beklimmen. De Westertoren is de hoogste kerktoren van Amsterdam en geeft een fantastisch uitzicht.

Fotogenieke eettentjes op Instagram

Maak je meer lifestyle foto’s? Dan kun ook jij je helemaal uitleven in Amsterdam. In Corner Bakery en bij Bulls & Dogs vind je van die heerlijk belachelijk grote milkshakes. Sticky Fingers is een roze walhalla. Bij Bar Botanique begeef je je meer in tropische sferen.

Een bericht gedeeld door Sticky Fingers (@stickyfingers_biteme) op

Een bericht gedeeld door Corner Bakery (@cornerbakeryamsterdam) op

Vergeet onze eerste tip ook niet: dwaal lekker rond. Het is vaak nóg leuker om mooie plekjes te ontdekken. Red je het niet in één dag? Amsterdam heeft ook genoeg hotels waar je echt een keer in zou moeten slapen.

Reageer op artikel:
De meest fotogenieke Instagram locaties in Amsterdam
Sluiten