A. de Jong
A. de Jong Instagram 23 jan 2019

OMG: het World Record Egg op Instagram komt tot leven

Op 4 januari was daar ineens een ei op Instagram, dat tien dagen later het wereldrecord aantal likes afpakte van Kylie Jenner. Het World Record Egg heeft inmiddels meer dan 50 miljoen likes verzameld, het account Egg Gang heeft 8,7 miljoen volgers. Maar het wordt nog leuker: het ei begint te breken. Leven in de brouwerij!

World Record Egg komt tot leven op Instagram

Vanaf het begin is het al een mysterie wie er nou achter dat World Record Egg zit. “Henrietta, een kip van het platteland in Groot-Brittannië, zit achter deze foto. Het ei heet overigens Eugene”, was de reactie die media kregen toen ze een mail stuurden naar het bijbehorende emailadres. Lang leek het bij één foto te blijven, maar het account lijkt nu toch echt tot leven te komen. Op 19 januari verscheen de tweede foto, met een klein scheurtje in de schil. En 22 januari verscheen de derde foto, met nog meer scheuren. De grote vraag: wie of wat komt er uit het ei? What’s inside?!

https://www.instagram.com/p/BsOGulcndj-/

https://www.instagram.com/p/Bsyq4yVH8Mh/

https://www.instagram.com/p/Bs84JbRHsTN/

Het Instagram-account Egg Gang blijft overigens razend populair. De tweede en derde foto van het ei verzamelden respectievelijk 8,5 en 4,2 miljoen likes. Bizar veel. Uiteraard wordt er ook massaal gereageerd. “Dit is zo eggciting!”, schrijft een Instagram-gebruiker. “Dit wordt met de dag leuker. Zo benieuwd wat hieruit gaat komen!”, schrijft een ander. En dan heb je nog de mensen die bang zijn dat het ei onder de druk bezwijkt. “Hou je sterk, maat”, zegt een volger.

18 mash-ups van het wereldrecord-ei

Noem dat vermaledijde eitje gerust totale onzin, feit is dat het massa’s mensen bezighoudt. Zo gaan ook creatieve makers van memes en mash-ups lekker op het wereldrecord-ei. Bekijk deze 18 mash-ups en memes van het ei dat Kylie Jenner van de troon stootte. Een ander ei dat deze maand viral ging was deze Kinder Surprise met een KKK-speeltje.

Reageer op artikel:
OMG: het World Record Egg op Instagram komt tot leven
Sluiten