A. de Jong
A. de Jong Instagram 16 mrt 2019

7 modellen die Instagram een body-positivity boost geven

Modellen die eindelijk eens niet voldoen aan het surrealistische ideaalbeeld van de vrouw, worden plus-size modellen genoemd. We zijn in 2019 inmiddels zo ver dat een maatje meer als mooi wordt gezien, maar er is nog veel te winnen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Zoals de verbanning van de term ‘plus-size’. Zeven modellen die op een beeldschone manier bijdragen aan body-positivity op Instagram.

Body-positivity modellen op Instagram

De onderstaande modellen posten niet alleen mooie foto’s, maar hebben ook een duidelijke boodschap. Ze vegen de surrealistische standaarden van tafel en zorgen ervoor dat meer vrouwen zich vertegenwoordigd voelen. Zeven vrouwen om een diepe buiging voor te maken.

1. Jada Sezer

Jada Sezer, plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

De 29-jarige Jada Sezer wil naar eigen zeggen geen model, maar een rolmodel zijn. Ze deed campagnes voor grote merken, liep de marathon van Londen in ondergoed en is mede-organisator van The Vitality London 10000. Check hier haar Instagram-account.

2. Simone Charles

simone charles, plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

Simone Charles is een upcoming body-positivity influencer die zich op een pure manier inzet voor meer diversiteit en inclusiviteit. Wij houden van haar stijl. Check hier haar Instagram-account.

3. Sonny Turner

sonny turner, plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

Sonny Turner, die onder meer campagnes voor ASOS en Primark deed, kwam deze week nog in het nieuws, nadat ze een boekje opendeed over de asociale eisen die ze kreeg als plus-size model. Maar op Instagram is ze vooral te zien met prachtige foto’s en mooie boodschappen. Tijdens de NY Fashion Week liep ze mee tijdens deze briljante show van Chromat. Check hier haar Instagram-account.

4. Stephanie Yeboah

Stephanie Yeboah, plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

Met haar kleurrijke account en bemoedigende boodschappen is Stephanie Yeboah een inspiratiebron voor veel vrouwen. Lingerie- en modemerken staan voor haar in de rij en dat is een goede zaak. Check hier haar Instagram-account.

5. Saffi Karina

plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

Saffi Karina is een natural beauty en ademt body-positivity. Ze is model bij IMG Models, heeft een prachtig portfolio en was te zien in tijdschriften als Vogue en Cosmopolitan. “If I look healthy and feel healthy, why would I strive to be something I’m not?”, zegt ze. “Curvy, it’s in my genetic pool.” Check hier haar Instagram-account.

6. Naomi Shimada

naomi shimada, plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

H&M, Nike, Monki en zo kunnen we nog even doorgaan. Naomi Shimada is een van de meest gewilde curvy modellen van dit moment en is betrokken bij verschillende organisaties die strijden voor diversiteit in de modewereld. Check hier haar Instagram-account.

7. Hayley Hasselhoff

Hayley Hasselhoff, plus-size, model, modellen, instagram, body-positivity

Jawel, Hayley Hasselhoff is de dochter van onze held David Hasselhoff. Misschien ken je haar als Amber uit de ABC-serie Huge, maar tegenwoordig is ze vooral te zien als model voor verschillende modelabels. Ze is een rolmodel voor veel vrouwen en schrijft een body-positivity column voor Marie Claire UK. Check hier haar Instagram.

Reageer op artikel:
7 modellen die Instagram een body-positivity boost geven
Sluiten