Instagram 17 aug 2018 Tessa Ham

De meest fotogenieke Instagram locaties in Utrecht

Met zijn mooie grachten en karakteristieke huizen is Utrecht één van de meest fotogenieke steden van Nederland. Ideaal om een dag mooie foto’s te maken voor Instagram. Of je nou een Instagram waardige hotspot zoekt, een groene oase in de stad of een kathedraal die ook een metaalfabriek is geweest: Utrecht heeft het allemaal. Waar kun je de mooiste foto’s maken in Utrecht?

De binnenstad van Utrecht

De Oude Gracht

Net als Amsterdam, heeft Utrecht ook prachtige fotogenieke grachten. De Oude Gracht is waarschijnlijk de meest gefotografeerde en dat is natuurlijk om een reden. Zeker als het schemert, dan is de Oude Gracht het meest charismatisch. De Nieuwe Gracht is trouwens ook mooi en een stuk stiller dan de Oude Gracht.

Een bericht gedeeld door BLC (@bucketlistcritic) op

Domtoren

Domplein 21

Deze hoeven we natuurlijk bijna niet in ons lijstje op te nemen, maar de iconische Domtoren is favoriet van veel Instagrammers. Niet alleen de toren, ook het Pandhof (de kloostertuin van de Domkerk) is het fotograferen waard. Zin om de 465 traptreden te beklimmen? Dan wordt je beloond met een spectaculair uitzicht over Utrecht.

Een bericht gedeeld door Sven (@utrechtalive) op

Wittevrouwen

Stap uit bij de Biltstraat

Wittevrouwen is waarschijnlijk één van de leukste wijken van Utrecht en heeft dat vooral te danken aan de karakteristieke prachtige huisjes met rozenstruiken op de muren. Je vindt hier ook veel hofjes en smalle straten.

Een bericht gedeeld door Suzanne (@suuzsh) op

Watertoren

Heuveloord 25a

Niet alleen vanaf buiten is het leuk om de Watertoren te fotograferen. Binnen zit het WT Urban Cafe & Kitchen dat niet alleen een moderne uitstraling heeft, maar bovendien een prachtig uitzicht over de stad geeft. Er zijn niet veel zitplekken, dus vergeet niet te reserveren als je naar Utrecht afreist.

Een bericht gedeeld door Thijs (@thijs.jwf) op

Metaal Kathedraal

Rijksstraatweg 20

De Metaal Kathedraal is een bijzondere locatie, waar je zeker mooie plaatjes kunt schieten. Binnen zijn de sporen van de geschiedenis goed te zien. Deze locatie was vroeger een Rooms-Katholieke kerk, maar is ook een metaalfabriek geweest. Utrecht heeft meer te bieden dan alleen grachten!

Een bericht gedeeld door Hilde Swets (@bluehillies) op

Flora’s Hof

Flora’s Hof is een verborgen tuin die vol staat met bloemen en planten. Het beste van alles: met uitzicht op de Domtoren! Een groene oase in het oude centrum van Utrecht. Ondanks dat het pal naast de drukbezochte kerk ligt, hebben nog niet alle toeristen Flora’s Hof ontdekt.

Een bericht gedeeld door girl with the pigeon tattoo 🐦 (@ikbensaske) op

Bloemen en planten op Instagram

Oude Hortus Botanicus

Hier vergeet je even dat je middenin de stad bent. Groen is sowieso al fotogeniek, maar hier staan vele plant- en boomsoorten, waardoor je je hier helemaal kunt uitleven. Ook met wat minder weer kun je hier goed fotograferen in de kassen. Er groeit onder andere een waterlelie met een doorsnee van 1,5 meter.

Een bericht gedeeld door здравствуй, я пуффин (@puuffin_) op

Lepelenburg

Een groen stukje Utrecht, waardoor je mooie groene kiekjes maakt, maar toch dat stadsgevoel behoudt. In de omgeving zijn ook enorm leuke straatjes, met mooie deurtjes en trapjes.

Een bericht gedeeld door Timothy Louter (@timothylouter) op

Een beetje valsspelen

Lage Vuursche

Als je meer natuurfoto’s maakt, ben je in het dorpje Lage Vuursche. Ja, we spelen hier een beetje vals, maar de echte natuurliefhebber moet hier zijn. De natuur rond het dorpje varieert namelijk van loofbossen tot heide en van naaldbos tot drassige gronden. Je vindt er dan ook veel verschillende dieren, zoals herten, vossen en bijzondere vogels.

Een bericht gedeeld door Kaia (@fieldsofcow) op

Fotogenieke eettentjes op Instagram

Ben je meer van de lifestylefoto’s? Dan kun je ook goed in Utrecht terecht. The Streetfood Club heeft een waanzinnig interieur waar je mond van open valt. Bij Piatto kun je schommelen in de zaak, want natuurlijk ook lekker fotogeniek is. Le Jardin is een bloemist/restaurant, dus draait het hier helemaal om groen(tes).

https://www.instagram.com/p/Bmc3SoylXsM/?taken-at=123732755048832

Een bericht gedeeld door Ilse Wolf (@ilsewolf) op

Er valt genoeg te zien! Wil je er gelijk een nachtje aan vastplakken? In Utrecht zijn ook genoeg fotogenieke hotels te vinden.

De meest fotogenieke Instagram locaties in Amsterdam

Reageer op artikel:
De meest fotogenieke Instagram locaties in Utrecht
Sluiten