Instagram verwijderen? Zo delete je definitief je account

Van celebs tot bedrijven, en van je vrienden tot je moeder: iedereen zit tegenwoordig op Instagram. Het is dan ook bijna geen optie om de app niet op je telefoon te hebben. Want: je wil natuurlijk niks missen. Maar heb je het onderhand wel gezien op Instagram? Of wil je simpelweg meer offline zijn, en er daarom vanaf? Dan is Instagram verwijderen een optie. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Zo kom je er definitief vanaf.

Allereerst: wil je echt voorgoed van af en heb je dus genoeg aan deze filter-zonnebril of ben je er gewoon helemaal klaar mee? Want de kans is groot dat je gaat twijfelen als je op het punt staat om je opgebouwde Instagram imperium definitief de das om te doen. En dat heeft Instagram ook dondersgoed in de gaten. Je kan er daarom ook voor kiezen om je Instagram account tijdelijk uit te schakelen.

Instagram tijdelijk uitschakelen

Je kunt dus je account tijdelijk op inactief zetten. Dit is een goede optie voor als je even zonder Instagram wil, maar wel al je posts en volgers wil behouden. Mensen kunnen je profiel niet meer vinden wanneer ze naar je zoeken en je staat ook niet meer in hun volgers/volgend lijst. Maar dit alles is terug te draaien, waardoor je zo weer deelneemt aan de wonderschone wereld van Instagram.

Deze stappen moet je volgen voor het tijdelijk uitschakelen

  • Ga naar Instagram.com
  • Log in met je account
  • Ga naar je profiel (het poppetje rechts boven in de menubalk)
  • Klik op ‘Profiel bewerken’

In dit overzicht staat de optie ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’. Klik daarop en doorloop de volgende stappen.

Nu is je account tijdelijk inactief. En wanneer je het weer tijd vindt voor katten die op avontuur gaan of andere mooie plaatjes, kan je op dezelfde manier je account weer inschakelen.

Instagram verwijderen, definitief: zo doe je dat

Wil je toch echt definitief van je account af? Dan kan dat natuurlijk ook. Maar dat is even zoeken. Daarom hebben wij hier de link voor je waarmee je je Instagram verwijderen kan. Ook nu krijg je natuurlijk de melding of je het niet toch alleen tijdelijk wil verwijderen.

Let op: je kan niet je Instagram verwijderen via de app. Dit kan alleen lekker ouderwets via de computer. Zorg dat je ingelogd bent als je je account gaat verwijderen. Benoem de reden hiervoor en volg de stappen die daarna komen. En that’s it!

Wat wel handig is om te weten, is dat nadat je account is verwijderd, je jezelf niet meer opnieuw kan registreren onder dezelfde gebruikersnaam.

Meerdere accounts

Heb je meerdere accounts op je naam staan en wil je hier slechts één van verwijderen? Dat kan natuurlijk ook.

  • Klik op de pagina ‘je account verwijderen’ rechtsboven op de gebruikersnaam en klik op het tandwieltje.
  • Selecteer afmelden
  • Meld je aan met het account dat je wil verwijderen
  • Volg de aangegeven stappen

 

Komt het nu ineens wel heel dichtbij en besluit je toch nog even te wachten met je Instagram verwijderen? Mooi! Want wij delen al het moois van Instagram. Zoals de mooistefoto’s van afgelopen week op @frootnl.

 

Reageer op artikel:
Instagram verwijderen? Zo delete je definitief je account
Sluiten