Tessa Ham
Tessa Ham Instagram 15 sep 2018

Dit zijn de meest fotogenieke plekken in Rotterdam

Rotterdam is het paradijs voor iedereen die graag fotografeert. De stad wordt ook wel de ‘stad van de architectuur’ genoemd. In de havenstad wordt moderne architectuur gecombineerd met een oude ziel. En alsof dat nog niet genoeg is: de stad heeft ook nog één van de beste skylines van Europa.

Rotterdam heeft ontelbare fotogenieke locaties, maar waar kun je nou het beste starten met je camera? Dit zijn de meest leuke of bijzondere locaties, die het bovendien ook nog eens lekker doen op Instagram. Want tja, als je die mooie foto’s hebt gemaakt, wil je er natuurlijk ook mee pronken.

Bruggen en tunnels

Erasmusbrug

Naast de Euromast is de Erasmusbrug de meest iconische locatie van Rotterdam. De brug is heel erg fotogeniek en vanuit alle hoeken te fotograferen. Overdag is de brug al een plaatje, maar als het donker wordt helemaal.

Een bericht gedeeld door The Reluctant Traveller (@devil_russ) op

Groene Verbinding brug

Misschien nog wel toffer – en zeker minder gefotografeerd – is de Groene Verbinding brug. De wandel- en fietsbrug de Groene Verbinding verbindt Rotterdam-Zuid met het natuur- en recreatiegebied Buijtenland van Rhoon en andere natuur langs de Oude Maas.

Een bericht gedeeld door Marco Mokhefi (@mmokhefi) op

Maastunnel

Rotterdam is de stad van de symmetrie, zoals bijvoorbeeld in de Maastunnel.

Een bericht gedeeld door Rik (@rik_bsn) op

Architectuur in Rotterdam

Centraal Station

Zelfs als je niet van architectuur houdt, is het imposante Centraal Station in Rotterdam indrukwekkend. Je kunt je hier binnen én buiten het station helemaal uitleven met je camera.

Een bericht gedeeld door AGG Photography (@ag_gregori_photography) op

Een bericht gedeeld door (@ben_dousson) op

Kubuswoningen

De iconische Kubuswoningen zijn ontworpen door architect Piet Blom in 1984 en zijn op menig ansichtkaart van Rotterdam te vinden. Maar jij kunt de woningen natuurlijk veel mooier vastleggen. Als je klaar bent met fotograferen, kun je er zelfs in blijven slapen.

Een bericht gedeeld door Janneke Gottgens (@travelpics.by.j) op

De Markthal

De Markthal is een relatief nieuw gebouw. Het bijzondere bouwwerk ziet er niet alleen indrukwekkend uit, de binnenkant van het gebouw is ook nog eens één van ‘s werelds grootste kunstwerken.

Een bericht gedeeld door Rotterdam Hotspots (@rotterdam.hotspots) op

Het Industriegebouw

Het Industriegebouw is momenteel the place to be voor creatievelingen. Het imposante gebouw zit vol met tweehonderd creatieve ondernemers. Maar ook voor creatieve fotografen is dit een hotspot. Er zijn namelijk een hoop pareltjes te schieten.

Een bericht gedeeld door Merijn – Founder of Dopper (@merijneveraarts) op

Kop van Zuid

Houd je van architectuur? Dan kijk je op dit schiereiland je ogen uit. Wereldberoemde architecten hebben hier gebouwen neergezet. Alleen al van ‘De Rotterdam’ kun je geweldige foto’s maken. Dat zijn de drie torens die met elkaar verbonden zijn!

Een bericht gedeeld door Tim (@timehhz) op

Street art

Rotterdam Street Art Route

Fans van street art worden helemaal blij van Rotterdam, want er is in de stad genoeg te vinden. Er is zelfs een speciale route van 7 kilometer, die begint bij Centraal Station. De Rewriters app leidt je langs verschillende kunstwerken en vertelt je daarbij ook nog eens achtergrondinfo over het kunstwerk en de kunstenaar.

Een bericht gedeeld door Streetart Heidelberg (@streetart_hd) op

Een bericht gedeeld door Street Art Gallery (@12thandgrantcollective) op

Witte de Withstraat

Geen zin om zo’n hele route te lopen? Dan kun je het beste naar de Witte de Withstraat gaan. In de zijstraatjes vind je geweldige muurschilderingen.

Een bericht gedeeld door Gerard de Wit (@gerarddewitphoto) op

Nog meer toffe dingen

Kralingse Plas

Ben je meer van de landschapsfotografie? Dan ben je bij de Kralingse Plas op de juiste plek. Bij zonsondergang kun je prachtige foto’s van de plas maken mét de skyline van Rotterdam op de achtergrond.

Een bericht gedeeld door Theo Peekstok (@theopeekstok) op

Delftshaven

Delfshaven heeft de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog wel overleefd. Daarom zie je hier – in plaats van moderne architectuur – de typische historische herenhuizen die je misschien al wel in Amsterdam en Utrecht op de foto hebt gezet.

Een bericht dat is gedeeld door @irene_m.s op

Metrostations

In metrostations kun je vaak geweldige symmetrische foto’s maken. Stap in Rotterdam zeker uit bij het Marconiplein en het Wilhelminaplein.

Een bericht gedeeld door Ed de Bruin (@eddydb66) op

Een bericht gedeeld door Fubiz (@fubiz) op

Fotogenieke eettentjes in Rotterdam

Alles is Instagram waardig bij Gracy’s, het eten én het interieur. Verwacht toffe roze muren en een american diner vibe. Bij het Aziatische Foo Concepts hebben ze wel heel fotogeniek eten. Bij RoseRouge dompel je helemaal onder in roze met een tropisch tintje. Liever wat stoerders? Ga dan naar de kleurrijke explosie die BAR heet.

Een bericht gedeeld door Jennie (@jenniefromtheblog) op

Een bericht gedeeld door Linh (@lilllinh) op

Heb je Rotterdam gefotografeerd? We maakten eerder al een lijst van de mooiste locaties in Amsterdam en Utrecht.

Reageer op artikel:
Dit zijn de meest fotogenieke plekken in Rotterdam
Sluiten