A. de Jong
A. de Jong Instagram 7 dec 2018

Beroemde huisdieren op Instagram: de creatieve geheimen achter hun accounts

Er zijn tegenwoordig heel wat mensen die een complete business runnen rond hun huisdier. De dieren worden beroemdheden op internet en social media en daarvoor hoeven ze alleen in een onnozel truitje rond te lopen of in een fietsmand te zitten. Het ‘vuile’ werk wordt gedaan door hun baasjes. Adobe Create’s Creative Voices geeft in een mini-documentaire een interessant kijkje achter de schermen van populaire accounts rond huisdieren.

Social media-beesten LA Corgi en Hamlet

Wellicht ken je LA Corgi, een hond met 291k volgers op Instagram. Doe hem een strik om, stop een roos in zijn bek, maak een foto en je hebt 16.270 likes op een foto. Of dit diervriendelijk is mag jezelf invullen, de weg naar succes lijkt niet zo moeilijk. Of wat te denken van Hamlet: een biggetje met 328k volgers op Istagram, om over de YouTube-followers maar te zwijgen. Hij rijdt rond in roze auto’s, draagt cowboyhoeden en heeft gemiddeld 6.000 likes op zijn foto. Zo gepiept? Nou, nee.

beroemde dieren, internet, social media, celebs, creatieve geheimen
LA Corgi

beroemde dieren, internet, hamlet, creatieve geheimen, celebs, huisdieren
Hamlet

Achter succesvolle accounts over huisdieren gaat veel meer schuil dan je voor mogelijk houdt. Je doet het er niet zo maar even naast, als je het goed wil doen. En als het je doel is om beroemd te worden met je dieren via social media, dan lukt dat vaak niet. Adobe Create’s Creative Voices volgde Hamlet the Piggy, Norbert the Dog, Geordi La Corgi, en Jess Rona om achter de creatieve geheimen van ‘pet celebs’ te komen. De baasjes begonnen allemaal een account om hun vrienden (en later fans) aan het lachen te maken. Geen van hen had ooit gedacht er een serieuze business rond te beginnen.

De creatieve geheimen achter beroemde huisdieren

Inmiddels zijn de dieren niet alleen te zien op grappige plaatjes of in viral video’s, maar leveren ze ook een bijdrage aan de maatschappij door vrijwilligerswerk te doen, zich te verbinden aan non-profit organisaties en te doneren aan goede doelen. Daarnaast harken ze natuurlijk ook gewoon ordinair geld binnen, waar natuurlijk ook niets mis mee is.

In de onderstaande video zie je wat er allemaal komt kijken bij een succesvol social media-account van je huisdier. Mocht je ambities hebben: succes ermee.

Internet-Famous Pets

These pet parents have created a business around their animals-the business of making you smile. Their pets’ hundreds of thousands of followers on social media are a by-product of their original goal: bringing joy and laughter to friends (and then fans).

Reageer op artikel:
Beroemde huisdieren op Instagram: de creatieve geheimen achter hun accounts
Sluiten