A. de Jong
A. de Jong Fotografie 19 dec 2018

12 hoopvolle foto’s uit 2018 om 2019 vol goede moed in te gaan

Jakarta is aan het zinken, het conflict in Palestina is nog altijd gaande en de opwarming van de aarde dendert voort. Daar tegenover staan mooie initiatieven, duurzame ontwikkelingen en een boel liefde. Achttien hoopvolle foto’s uit het jaar 2018, waarmee je het jaar 2019 vol goede moed ingaat.

Hoopvolle foto’s uit 2018

Natuurlijk moeten we niet wegkijken als het om vluchtelingen, oorlog en het klimaatprobleem gaat. Maar kijk vooral ook naar de zaken die wel goed gaan en waar vooruitgang in zit. Pessimisme en alarmisme leiden tot apathie en optimisme tot daden, zeggen we maar altijd. Hopelijk dragen deze foto’s ook weer bij aan goede daden. Je merkt het, we worden wat sentimenteel op het einde van het jaar 2018.

Koe met gratie in Zandhuizen

Hoopvolle foto's 2018
Dit is Hermien, de heroïsche koe die in februari ontsnapte uit een veewagen die op weg was naar het slachthuis. Ze kreeg daarna gratie en slijt nu haar pensioen in Zandhuizen. Wat een heldin.

Homo-rechten in India

Hoopvolle foto's 2018, India, seks, strafbaar, lgbtq
Het Indiase Hooggerechtshof deed in september een historische uitspraak: seks tussen twee mensen met hetzelfde geslacht is niet meer strafbaar. Eerder kon je hier in India wel voor tien jaar achter de tralies belanden. Het is een opluchting voor de LGBTQ-community in India.

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt

hoopvolle foto's 2018
Het kan snel gaan. Een jaar geleden dachten we dat het Nederlandse voetbal er nooit meer bovenop zou komen, maar nu is er weer hoop. En meer dan dat. Met supertalenten als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt gaat het Nederlands Elftal gouden tijden tegemoet. In 2018 werden wereldkampioen Frankrijk en vice-wereldkampioen Duitsland al verslagen, waardoor Nederland zich plaatste voor de finaleronde van de Nations League.

Een liefdespaar voor het Yick Cheong-gebouw in Hongkong

Hoopvolle foto's 2018
Gewoon een feel-good foto tijdens de Nationale dag van de Volksrepubliek China.

Irakese student poseert voor de Universiteit van Mosul

Hoopvolle foto's 2018
Het leven in Mosul is in 2018 weer volledig opgepakt nadat de Irakese stad in 2017 werd heroverd van de Islamitische Staat. Deze foto is genomen op de 51e verjaardag van de Universiteit van Mosul.

Koreaanse familie herenigd

Hoopvolle foto's 2018
De Zuid-Koreaanse Lee Geum-Sum (92) ontmoet haar Noord-Koreaans zoon Lee Sung-Chul (71), van wie ze in de jaren 50 werd gescheiden tijdens de Koreaanse oorlog.

Liefde tussen mens en paard

Hoopvolle foto's 2018
Ali Kemer, een 50-jarige paardenfokker uit het Trukse dorpje Hormetci, aan de voet van de berg Erciyes, kust zijn paard. Hij heeft 350 van deze paarden. Toeristen mogen met hem en zijn paarden op de foto. Van het geld dat hij daarmee verdient, kan hij de paarden onderhouden.

Afkoelen in Parijs

Hoopvolle foto's 2018
Een multiculturele dansgroep zoekt verkoeling in een fontein tijdens de extreme hitte van afgelopen zomer.

Modellen in biologisch afbreekbare kleding

Hoopvolle foto's 2018
Modellen vlak voor de modeshow in biologisch afbreekbare kleding tijdens het evenement Fashion for Sustainable Future in Kenia.

Unieke vriendschap

Hoopvolle foto's 2018
Hond Dost en gans Zincir zijn nog altijd vrienden. Ze groeiden samen op in Ankara, waar ze in 2018 tijd vrijmaakten voor een fotoshoot.

Liefde in Londen

Hoopvolle foto's 2018
Chubby Hearts Over London is een project van kunstenares Anya Hindmarch, in samenwerking met de burgemeester van Londen. Ze staan symbool voor een liefdesbrief aan Londen in de onzekere tijd rond de Brexit.

Jong patiëntje in zijn elektrische auto

hoopvolle foto's 2018
De tweejarige Souhail is in zijn elektrische auto op weg naar een operatie in het Valenciennes Ziekenhuis in Valenciennes. Voetbalclub Valenciennes FC doneerde drie van deze auto’s aan het ziekenhuis. De elektrische wagentjes zorgen voor stressvermindering bij kinderen voor hun operatie.

Bekijk ook de top 10 foto’s van de National Geographic Photographer of the Year Awards 2018. Zitten ook hoopvolle foto’s tussen.

Reageer op artikel:
12 hoopvolle foto’s uit 2018 om 2019 vol goede moed in te gaan
Sluiten