A. de Jong
A. de Jong Fotografie 14 nov 2018

Een reis door de historie van de creatieve hondenfotografie

Wil je een goede kunstenaar worden? Dan moet je eerst een hond kunnen schieten. Althans, met een fototoestel. Honden vormen al meer dan een eeuw lang een bron aan inspiratie voor kunstenaars, fotografen en zelfs journalisten. In deze video maak je een reis door de geschiedenis van de creatieve hondenfotografie.

Video: de historie van honden in de creatieve fotografie

Een van de uitgelichte fotografen is Elliott Erwitt, een 90-jarige fotograaf uit de Verenigde Staten. Deze bekende fotograaf laat vaak honden terugkomen in zijn werk. “Ik ken geen andere dier dat dichterbij ons staat wat betreft de eigenschappen hart, sentiment en loyaliteit”, aldus Erwitt, die meerdere fotoboeken met honden uitbracht. Ook komt fotograaf Greg Murray langs. Hij is onder meer bekend van portretten van honden die hun tong uitsteken en gekke bekken trekken. Ga er rustig voor zitten en laat je meeslepen in de creatieve liefde voor de hond.

Want to be an artist? Shoot the dog

A video essay exploring the artist’s journey in the context of the evolution of creative dog photography. This video is for educational purposes only and uses selected works from top photographers.

Bekijk van dezelfde makers de video met 23 voorbeelden van de magische middelste lijn in foto’s, kunst en films. Ook maakten ze een interessante video met 9 tips over compositie die je een betere fotograaf maken.

Reageer op artikel:
Een reis door de historie van de creatieve hondenfotografie
Sluiten