Tessa Ham
Tessa Ham Frootografie 19 sep 2018

7 tips om de perfecte foto te maken van jouw hond, kat of cavia

Een huisdier is eigenwijs en luistert nooit op de momenten dat hij dat wel moet doen. Hoe zet je die dan op de foto? Je wil namelijk wel aan iedereen laten zien dat jij de leukste hond, cavia, egel of hagedis hebt. Om je te helpen hebben we een aantal tips voor de mooiste foto’s op een rij gezet.

Geduld

Jouw Bello of Tijger fotograferen is een hele uitdaging, want je kunt huisdieren nou eenmaal niet vertellen hoe ze moeten poseren. Als je een hyperactief huisdier hebt die er elke keer vandoor gaat, heb je helemaal een hoop geluk nodig voor de perfecte foto. Je kunt een beetje invloed uitoefenen op dat geluk door een hele hoop geduld te hebben. Het is vooral wachten tot jouw huisdier die leuke actie doet of net in de camera kijkt. Maak in ieder geval heel veel foto’s (je kunt er nooit genoeg hebben), dan kan je na je fotosessie de beste uitkiezen.

En ook een belangrijke: als het dier het zat is, ga dan een volgende keer verder. Geloof ons, dan ga je echt niet meer de leukste foto’s schieten.

https://www.instagram.com/p/BlzPgEdh0uO/?taken-by=nala_cat

Eten of speeltje buiten beeld

Mensen die hun huisdier vaker op de foto zetten, zullen deze tip al zelf uitgevogeld hebben. Je kunt gekke geluidjes maken om de aandacht te trekken, of eten of een speeltje buiten beeld houden. Grote kans dat ze hun neus dan wél in jouw richting houden.

Melting hearts and climbing mountains.

14.1k Likes, 84 Comments – Aspen the Mountain Pup (@aspenthemountainpup) on Instagram: “Melting hearts and climbing mountains.”

De achtergrond

De achtergrond van de foto is bijna net zo belangrijk als het dier zelf. Je moet daarom op zoek gaan naar een ‘schone’ achtergrond. Een rommelige achtergrond eist namelijk de aandacht op van datgene waar je foto eigenlijk om zou moeten draaien: jouw Simba. Ook is het goed om na te denken over de kleur van je achtergrond. Een lichtbruin konijntje tegen een zelfde kleur achtergrond komt heel rustig over. Maar soms kan contrast juist ook goed uitvallen: een zwarte hond tegen een zwarte achtergrond kan bijvoorbeeld wegvallen. Waar je voor kiest, hangt helemaal van jouw smaak af. Belangrijk is wel dat je er in ieder geval over nadenkt.

https://www.instagram.com/p/Bfgqgy_lbAw/?taken-by=livingwithpickles

Natuurlijk licht

Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht. Bij een flits kunnen kleuren veranderen en krijgt je huisdier misschien rode ogen. Als het op een foto lijkt alsof je huisdier is bezeten van de duivel, toon je niet echt de persoonlijkheid van het dier – hopen we dan voor je. De mooiste foto’s maak je meestal op een bewolkte dag of in de schaduw. In direct zonlicht krijg je namelijk harde schaduwen.

https://www.instagram.com/p/BnrNqywHWrh/?taken-by=leonardo.da.frenchie

Compositie

Je ziet vaak foto’s die van boven zijn genomen en op het dier neerkijken. Dat kan ook heel leuk worden, maar is vaak een beetje standaard. Ga ook eens op je knieën of ga zelfs helemaal op de grond liggen (zoals bij dit konijntje), om op oogniveau van je huisdier te komen. Je begeeft je op dat moment een beetje in zijn wereld. Bovendien hoef je echt niet je hele huisdier op de foto te zetten. Een foto kan boeiender worden als je niet alles laat zien.

I love how his ear flops and the fact that he looks at me because I called his name.

6,514 Likes, 42 Comments – Exempel the bunny (@exempelthebunny) on Instagram: “I love how his ear flops and the fact that he looks at me because I called his name.”

Persoonlijkheid

De leukste foto’s van jezelf vind je vaak die waarop je écht lacht of waarbij jouw persoonlijkheid te zien is. Hetzelfde geldt voor het fotograferen van huisdieren. In andere woorden: dwing je hond, kat, cavia of hagedis niet een kunstje voor jou te doen, maar fotografeer hem op zijn favoriete plekje in zijn favoriete ‘pose’. Dan ziet de foto er ook nog eens een stuk minder geforceerd uit.

Happy Sunday! #ruffpost #dogsofinstagram #bostonterrier

947 Likes, 16 Comments – Rio (@riobluebostonterrier) on Instagram: “Happy Sunday! #ruffpost #dogsofinstagram #bostonterrier”

De ogen

De ogen zijn het punt waar mensen (onbewust) het eerste naar kijken, dus probeer die op te zoeken en vooral scherp te krijgen.

“Wasn’t me” #busted #guilty #catlife

24.8k Likes, 134 Comments – Venus the Two Face Cat (@venustwofacecat) on Instagram: “”Wasn’t me” #busted #guilty #catlife”

#Frootografie Contest

Deze tips komen goed van pas tijdens de naderende #Frootografie Contest. Van 20 september 2018 (vandaag!) tot 4 oktober 2018 (dierendag!) organiseert Froot namelijk een fotowedstrijd die helemaal draait om de absolute favoriet van je gezin: je huisdier! De komende twee weken gaan we op zoek naar het leukste huisdier van Nederland, die van JOU! Meedoen met deze wedstrijd kun je via deze pagina. En, geloof ons, dat wil je. Want meedoen betekent kans maken op een fantastische, passende prijs.

Reageer op artikel:
7 tips om de perfecte foto te maken van jouw hond, kat of cavia
Sluiten