A. de Jong
A. de Jong Fotografie 21 sep 2018

De rauwe portretfotografie van de Nederlandse fotograaf Sudhir

De Nederlandse fotograaf Sudhir (Shot by Sud) maakt portretten die bijzonder rauw en origineel zijn. Pure kunst gecreëerd met een fotocamera. Tatoeages, sigaren, whisky, seks, baarden. Thomas ‘Fucking’ Shelby zou er bang van worden. Kleur en zwart-wit worden afgewisseld.

Rauwe portretten van shot by Sud

“‘Doe maar normaal, want dan doe je al gek genoeg’ is aan mij niet besteed. Mijn stijl portretfotografie is grof, ruw en eigenwijs. Dat zie je niet zoveel in Nederland”, legt Sushir uit. “Ik wil rauwe emotie laten zien in mijn portretten. Boosheid, kwetsbaarheid of juist kracht. De rush van het vinden van dat ene shot werkt zeer verslavend. Ik ben constant op zoek naar nieuwe manieren om impact te maken met steeds andere foto’s.”

“Sinds ik me vol op fotografie kan richten, krijg ik de kans om internationale modellen te schieten en nieuwe landen en culturen te ontdekken. Ik houd ervan nieuwe mensen te ontmoeten. Door met veel verschillende persoonlijkheden te schieten, kan ik uit iedere samenwerking weer een nieuw creatief proces halen. Samen mooie dingen maken, daar gaat het uiteindelijk om.” Meer zien? Check het werk van Sudhir op Instagram via @shotbysud.

Fotogalerij

Klik op een van de foto’s om door de foto’s te scrollen.

Check ook de foto’s van Zanele Muholi, de dappere koningin van het zelfportret.

Reageer op artikel:
De rauwe portretfotografie van de Nederlandse fotograaf Sudhir
Sluiten