Fotografie 21 dec 2018 A. de Jong

Deze foto is zó High-Res, dat je kun inzoomen op gezichten van mensen

Het afgelopen uur hebben we besteed aan inzoomen op één foto. Die is namelijk zo High-Res, dat je tot op de kleinste details kunt inzoomen.

Inzoomen op High-Res foto van Bigpixel Technology Corporation

Het gaat om een extreme High-Res foto van het Chinese bedrijf Bigpixel Technology Corporation. Je ziet een panoramische 360 graden foto van de skyline van Shanghai, met de Oriental Pearl Tower als middelpunt. Bekijk de foto hier, zoom naar hartenlust in en dan zien we je over een uurtje wel weer terug.

195 gigapixel

De resolutie van de foto is 195 gigapixel. Om je een idee te geven van hoe immens groot dat is. 1 megapixel komt overeen met 1 miljoen pixels, 1 gigapixel is 1 miljard pixels. Een gemiddelde smartphone-camera heeft 12 megapixel.

shanghai, high-res foto, inzoomen, 195 gigapixel, Bigpixel Technology Corporation
Een fragment van de foto, nog lang niet op z’n verst ingezoomd

Volgens Bigpixel Technology Corporation is deze foto 2.000 keer nauwkeuriger dan een foto die met een kwaliteitscamera voor consumenten is gemaakt. Het is de op twee na grootste foto ter wereld en de grootste van Azië. Tot nu toe hebben meer dan 8 miljoen mensen de foto getest. Mocht je het gemist hebben: dat doe je hier.

Nog veel meer plezier in hoge resolutie beleef je tegenwoordig op de website van het Art Institute of Chicago. Daar zijn namelijk 52.000 kunstwerken vrijgegeven die je gratis High-Res kunt downloaden. Lees hier meer.

Reageer op artikel:
Deze foto is zó High-Res, dat je kun inzoomen op gezichten van mensen
Sluiten