A. de Jong
A. de Jong Fotografie 21 sep 2018

9 simpele tips over compositie die je een betere fotograaf maken

Fotograferen, het lijkt soms zo simpel, maar dat is het niet. Techniek, het licht, je moet heel wat dingen snappen om écht een unieke foto te maken. Om over de middelste lijn als secret tool en catchlight in de ogen maar te zwijgen. Ook als je met een smartphone fotografeert moet je snappen hoe lichtbronnen werken. En denk na over de compositie.

Zo belangrijk is compositie in je foto’s

De compositie maakt of kraakt een foto. Zo bepaal je met de compositie bijvoorbeeld hoe jouw onderwerp zich met de rest van het beeld verhoudt. Om van jou een betere fotograaf te maken, deelt The Cooperative of Photography samen met fotograaf Steve McCurry negen simpele tips die je alles over compositie leren. Kijk het filmpje, sla hem op bij favorieten en oefen in de praktijk. Voor je het weet ben je een pro.

9 photo composition tips (feat. Steve McCurry)

COOPH presents a photography tutorial with 9 tips and tricks on photo composition, using the help of Steve McCurry’s incredible photographs. Special thanks go to Steve McCurry for his time and permission to use his photographs in this video!

#Frootografie huisdieren-fotowedstrijd

Oké, dan is het nu tijd om mee te doen aan de #Frootografie huisdieren-fotowedstrijd. Heel simpel: stuur een unieke foto van jouw huisdier in, de foto met de meeste stemmen wint. Geef je HIER op en win een professionele fotoshoot met je huisdier. Op dierendag (4 oktober) worden de winnaars bekendgemaakt, dus je hebt nog wel even om je op te geven.

Reageer op artikel:
9 simpele tips over compositie die je een betere fotograaf maken
Sluiten