A. de Jong
A. de Jong Fotografie 14 sep 2018

De magie van ‘catchlight’, de sleutel tot een krachtig portret

Wil je een mooi en krachtig portret van iemand maken, weet dan dat ‘catchlight’ in de ogen de sleutel tot succes vormt. In deze video van 2,5 minuut van Light Club wordt uitgelegd hoe je de ogen van iemand die je fotografeert gebruikt om een onderscheidend portret van iemand te maken.

Catchlight in de ogen

Leonardo Da Vinci was een vroege pionier op het gebied van catchlight, de directe reflectie van de lichtbron in de ogen van een model. “Als je de ogen verovert, verover je de ziel”, zei Da Vinci

ogen, catchlight, portret, fotografie, leonardo da vinci

Een krachtig portret maak je zo

In de video wordt met voorbeelden van beroemde fotografen getoond hoe je zowel natuurlijk als kunstmatig catchlight vangt in de ogen van de persoon die jij fotografeert voor een portret. En hoe je een foto menselijk kunt maken of hoe je juist een kille afstand kunt creëren. Interessant!

The key to powerful portraits: the Eyes

A video essay exploring how to take powerful portraits in photography. Hint: It’s in the eyes. This video is for educational purposes only and uses selected works from some of the world’s top photographers.

De magie van de middelste lijn

Bij fotografie, kunst en film draait het natuurlijk allemaal om compositie. En om de middelste lijn, ook wel de ‘secret tool’ genoemd. Bekijk ook deze 23 voorbeelden van de magie van de middelste lijn.

Reageer op artikel:
De magie van ‘catchlight’, de sleutel tot een krachtig portret
Sluiten